Віра Олександрович

Тернопіль: для Навроцького залишили «запасний аеродром»?  (фото, відео)

Мерія1

Нові депутати уже брали участь у роботі сесії Тернопільської міської ради сьогодні, 16 березня. Розглянути загалом на засіданні встигли понад 230 питань. І вже о 14.48 сесію закрили.

Двох нових депутатів-свободівців Ігоря Костюка і Андрія Стукала представив на 23-й сесії член міської Територіально-виборчої комісії (ТВК) Віктор Заворотний. Інші партійці на чолі із міським головою відразу привітали новоприбулих і побажали їм плідної праці на благо міста і громади. Власне, плани на сесію були «наполеонівські» (читайте ТУТ прим.).

Надал_вітає
Надал_вітає

Надал_вітає2
Надал_вітає2

Зауважимо, оголосити таку інформацію на сесії, за законом, повинен був голова ТВК Віктор Дрозда. Однак, як пояснив голова міської ради Сергій Надал, пан Дрозда повідомив про погіршення стану свого здоров’я і офіційно передав усі повноваження представнику партії Всеукраїнське об’єднання «Свобода» у ТВК.

[embed]https://youtu.be/ToZ_zyOp_iw[/embed]

Спершу Віктор Заворотний пояснив присутнім, що рішенням ТВК трьох екс-свободівців позбавили мандатів, а натомість запропонували наступних за партійним списком.

[embed]https://youtu.be/tXXB1RPvRuQ[/embed]

Нагадаємо, Ігор Костюк і Андрій Стукало, подавши у ТВК документи, зайняли місця раніше виключених зі “Свободи” Ігоря Турського та Івана Сороколіта. А замість Романа Навроцького депутатом мав стати Василь Фостик. Однак він нині проживає у Нью-Йорку і заяву про набуття мандату не подавав. Тож поповнити лави «свободівців» незабаром може наступний за списком політик - Мар'ян Козбур. Утім, може бути й інший варіант. Адже Роман Навроцький продовжує оскаржувати рішення ТВК про позбавлення його мандата. Уже 21 березня має відбутися друге засідання у його справі.

Нові_ф
Нові_ф

Яким буде рішення судді? До речі, йдеться про голову Тернопільського окружного адміністративного суду Андрія Осташа. Ми ж передбачити його позицію не можемо. А якщо рішення буде на користь Навроцького? Його місце у раді – ще вакантне. Може, у такий спосіб для колеги залишили «запасний аеродром»?

Депутати4
Депутати4

Зазначимо, спершу трійця екс-свободівців була доволі монолітною у всіх своїх кроках і вимогах, але ще у кінці минулого року між  Романом Навроцьким і «дуетом» Турський-Сороколіт пробігла «чорна кішка». Офіційно - вони не сварилися, але навіть під стінами міської ради, під час пікетів і спроб пройти на засідання, більше разом не з’являлися. Згодом Ігор Турський та Іван Сороколіт оголосили про те, що вступили до іншої партії («Сила людей» - прим.), а їхній колега такого не робив…

На своїй сторінці у «Фейсбуці» Роман Навроцький останнім часом постить лише приватну інформацію і фото. Гострим моментом стала лише його скарга на отримання СМС із погрозами. Стався цей інцидент 23 лютого, відразу наступного дня після хуліганського нападу на Ігоря Турського (читайте ТУТ прим.). Остання інформація про його депутатські справи датована 31 січня. І цей допис, погодьтеся, звучить доволі двозначно.

Снимок_Навроцький
Снимок_Навроцький

Попрацювали депутати сьогодні активно. Чимало питань не обговорювали, а просто ставили на голосування. Тож о 14.48, завершивши весь порядок денний, сесію закрили. Уже о 15.00 міський голова Сергій Надал мав бути на засіданні Комітету Верховної Ради із питань бюджету. Поважним гостям він планував передати «свіжі» звернення від міської ради. Але про це докладно читайте на «Терені» згодом.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео