Віра Олександрович

Тернопіль: соло виконає Дрозда і передасть ініціативу Кібляру (фото)

Мерія3

Майже 200 земельних питань – у проекті порядку деного 23-ї сесії Тернопільської міської ради. Втім, найцікавіше сьогодні, 16 березня, відбудеться уже на початку засідання.

Загалом депутати планують розглянути 211 пунктів, хоча це число може змінитися. Уже стало традицією, що на початку засідання міський голова Сергій Надал «із голосу» пропонує включити до розгляду один чи навіть два десятки різних питань. Власні пропозиції зазвичай мають і деякі депутати.

Нагадаємо, попередня сесія відбулася ще 2 лютого. Саме тоді Сергій Надал повідомив про рішення міської Територіальної виборчої комісії (ТВК) про скасування депутатських повноважень трьох екс-свободівців: Івана Сороколіта, Ігоря Турського і Романа Навроцького. Їм уже знайшли заміну. Тож планують розпочати засідання відразу із виступу голови ТВК Віктора Дрозди (читайте про це ТУТ і ТУТ прим.).

Кібляр2
Кібляр2

Інших скандальних питань у порядку денному начебто немає. Так, депутати сьогодні планують попіклуватися про господарку. Тож розглянуть кілька бюджетних питань, що стосуються грошей, витрачених у 2017 році, а також – запланованих на 2018-й. Звіт про реалізацію проектів, що претендували на фінансування за програмою «Громадський бюджет» у 2017 році, - під №11 у проекті порядку денного.

Окрім того, депутати дізнаються, як торік у місті виконували Програму соціально-економічного розвитку. Згадають політики і про підприємців, ухвалюючи питання «Про затвердження Положення про фінансово-кредитну підтримку суб’єктів малого та середнього підприємництва у Тернополі. Йтиметься на засіданні також про створення комунальної установи «Інклюзивно-ресурсного центру №1» і про надання дозволу на списання майна Тернопільському дошкільному навчальному закладу №31. Доповідатиме головна освітянка міста Ольга Похиляк.

Люди3
Люди3

Проте «солістом» на сесії буде безперечно начальник міського відділу земельних ресурсів Віктор Кібляр. Він доповідатиме майже про 200 пунктів, пов’язаних із землею. Є серед них і доволі цікаві. Наприклад, «Про надання дозволу Тернопільській обласній раді на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею до 1,2286 га для обслуговування будівель і споруд дитячого будинку за адресою: просп. С. Бандери, 81» або «Про припинення Помісній церкві євангельських християн-баптистів Тернополя права користування земельною ділянкою площею 0,0172 га для будівництва і обслуговування культової споруди за адресою: вул.Київська». А що вже казати про пункт №150: «Про внесення змін у п. 2 рішення міської ради від 04.04.2017 р. №7/14/222 «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,2230 га для будівництва і влаштування Хресної дороги за адресою вул. Чернівецька релігійній організації «Консисторія (Єпархіяльне управління) Тернопільської єпархії УАПЦ». Це рішення ще тоді, коли його ухвалювали, спричинило чимало суперечок…

Чи обійдеться цього разу без пікетів – невідомо. Втім, у поліції завжди готові захищати порядок на вулиці Листопадовій, як вони це традиційно роблять із квітня 2017 року – із металодетекторами, собаками і численними патрульними.

Листопадова
Листопадова

До речі, із орієнтовним порядком денним 23-ї сесії міської ради можна ознайомитися ТУТ. Кореспондент «Терену» стежитиме за подіями на цьому засіданні і згодом розповість читачам про найцікавіше.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео