Кількість хворих на туберкульоз на Тернопільщині зросла

Без названия

Епідемічна ситуація щодо туберкульозу за останні роки в Тернопільській області, незважаючи на зниження показників захворюваності та смертності, залишається напруженою. Про це пише на сайті Тернопільського обласного лабораторного центру.

На території області в 2017 році показник захворюваності всіма активними формами туберкульозу  становив 37,1 випадків на 100 тис. населення, смертності – 4,2 вип. на 100 тис. населення. З початку 2018 року вже зареєстровано 67 випадків вперше виявленого туберкульозу, що становить 6,3 вип. на 100 тис. населення.

Як повідомляє завідувач санітарно – карантинного відділу п.Кулачковська, основними симптомами захворювання є: покашлювання, що триває більше 3-4 тижнів; незначне підвищення температури тіла (37,2є) у вечірні години; поганий апетит, постійна слабкість; безпричинна втрата ваги; зниження працездатності; нервова вразливість; підвищена пітливість, особливо вночі; утруднене дихання; біль в грудях; кровохаркання (наявність крові у мокротинні, що виділяється при кашлі ). При появі  одного чи кількох із цих симптомів необхідно якомога швидше звернутися до лікаря (фтизіатра, сімейного лікаря, дільничного терапевта, педіатра), щоб  з’ясувати причину їх виникнення. Краще остерігатись туберкульозу, а ніж його лікувати. Чим раніше виявлене захворювання, тим ефективніше  його лікування.

Вибір читачів за тиждень

Відео