Віра Олександрович

Лікарі та вчителі у Тернополі поки що будуть із зарплатами (фото)

Депутати

Зміни до бюджету Тернополя на 2018 рік внесли депутати на сесії міської ради 16 березня.

Серед найважливіших «плюсів» цього рішення  – те, що у скарбниці знайшли кошти на оплату праці працівників закладів охорони здоров’я і освіти.

Доповідала із питання про зміни до кошторису-2018 начальник міського фінансового управління Надія Кучер. Але була вона біля трибуни – недовго, адже депутати без обговорення погодилися із пропозиціями щодо розподілу коштів. Результат голосування за пункт «Про внесення змін до рішення міської ради від 15.12.2017 р. № 7/21/42 «Про бюджет Тернополя на 2018 рік» - 33 «за».

Управлінню освіти і науки на оплату праці спрямувати 12 млн 935,8 тис. грн, - йдеться у рішенні. – Відділу охорони здоров'я і медичного забезпечення – 2 млн 608 тис. грн. Із них на оплату праці – 1 млн 800 тис. грн.

Кучер
Кучер

До речі, це – лише тимчасова «передишка». Адже лише на медичну галузь Тернополю у 2018-му не вистачає 50 млн грн. Міський голова Сергій Надал розповів про це на сесії принагідно. Через це депутати навіть оформили окреме звернення до Кабміну.

Окрім того, на сесії виділили кошти на виконання кількох програм соціально-економічного розвитку регіону, зокрема на: «Програму співпраці з управлінням державної казначейської служби», «Програму забезпечення обороноздатності військових формувань», «Програму профілактики і протидії злочинності «Безпечне місто» тощо. Передбачили кошти і для КП «Тернопільелектротранс». Витратять їх переважно на придбання тролейбусів. Лише частину передадуть на придбання автобусів для єдиної муніципальної транспортної компанії міста. Адже решту необхідних грошей на ці потреби планують взяти у кредит («Терен» про це писав ТУТприм.).

Депутати3
Депутати3

Ще одне бюджетне питання – «Про виконання бюджету міста Тернополя за  2017 рік» набрало того дня 34 «за». Про цікаве, що відбувалося на сесії, читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео