Віра Олександрович

Учасники АТО дочекалися землі під гаражі у Тернополі (відео)

Волянська

Учасники Антитерористичної операції із Тернополя таки отримають давно очікувані клаптики землі під будівництво гаражів.

Списки бійців, а також поранених і сімей загиблих під час бойовий дій – тих, хто найбільше цього потребує, складали самі вояки. У міській раді лише пообіцяли допомогти із оформленням необхідної документації.

Йшлося про це на сесії міської ради 16 березня. Питання розглядали серед перших. Сама тема спричинила певний ажіотаж, тому у залу чимало колишніх бійців прийшли особисто. І не дивно, адже про можливість виділення майже 300 ділянок під будівництво гаражів міський голова Сергій Надал повідомив ще у липні 2017 р. Сталося це під час засідання Ради підтримки учасників АТО.

Доповідав із цього питання начальник міського відділу земельних ресурсів Віктор Кібляр. Ухвалити рішення на користь вояків просила представник «Всеукраїнського об’єднання учасників АТО «Галичина» Ружена Волянська.

Цей список був готовий і мав бути проголосований ще на сесії 2 лютого, - каже вона. – Прошу його підтримати. Щоб ми уже до вас на сесії не ходили…

[embed]https://youtu.be/8E5r2fexAhw[/embed]

Депутатам сподобалося, що відповідальність за складання списків взяли на себе активісти різних організацій АТОвців. Надалі політики закликали усі питання, що стосуються вояків, вирішувати саме на засіданнях Ради підтримки учасників АТО.

Голосування
Голосування

Напруга у залі відразу спала, як тільки на табло з’явилося 36 «за». Зазначимо, за ст.121 Земельного кодексу кожен громадянин України має право на безоплатне отримання ділянки для будівництва індивідуальних гаражів – не більше 0,01 га.

Гаражі
Гаражі

Про цікаве, що відбувалося на сесії, також читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео