Центру Заліщиків хочуть повернути історичний вигляд (фото)

заліщики площа1
Частково повернути первинний вигляд пропонують архітектурному ансамблю старої Площі Ринок у Заліщиках. Ця локація має кілька столітню історію, проте, на жаль, не встояла перед радянською владою, – розповідає у спільноті «Люблю Заліщики» У Фейсбук Vasyl Lopukh.

- Архітектор Анатолій Сорочук запропонував проект, котрий передбачає відновлення місця розміщення Ратуші, головної вулиці, травників, доріжок, які б відтворювали локацію первинних елементів центральної частини міста. Що краще, сучасна площа якою бігають пси і вітер ганяє порохи, нерівний афальт і фрагментально викладені, як латки на старій свитині, ділянки «бруківки» та квадратних плит чи відновлені «старі» травники, доріжки, каштани і вулиця якою ще так недавно, у теплі суботні та недільні дні спацерували заліщани, – пропонує Vasyl Lopukh.

Із пропозицією архітектора можуть ознайомитися усі бажаючі.

заліщики площа
заліщики площа

Варто згадати, що схожа ситуація із центром міста по приходу на Тернопільщину радянської влади виникла не лише у Заліщиках. Так, у Кременці до середини ХХ-го століття також була своя Площа Ринок. Згодом її розрівняли і на цьому місці спорудили меморіал слави. Кілька років тому кременчани активно обговорювали ідею перенесення меморіалу за місто та відновлення історичної Площі. Проте, до втілення задуму у життя наразі не дійшло.

Фото проекту Анатолій Сорочук

Вибір читачів за тиждень

Відео