Віра Олександрович

Дві громади платитимуть Тернополю по 125 тисяч гривень щомісяця (фото)

Сесія2

Згоду на укладення договору про міжбюджетні трансферти між Байковецькою сільською радою і Тернопільською міською радою дали депутати на сесії 16 березня. Таку ж угоду політики ухвалили і щодо Великогаївської сільської ради.

Доповідачем у двох абсолютно однакових питаннях «Про затвердження договору про міжбюджетні трансферти на 2018 рік» був начальник відділу охорони здоров'я і медичного забезпечення Тернопільської міської ради Ростислав Левчук. Причому і в першому, і в другому випадку йому переконувати депутатів навіть не довелося. Він одразу отримав чимало голосів «за» - 36 і 34, відповідно.

Левчук
Левчук

Як йдеться в рішенні, таку субвенцію спрямовують головному розпоряднику коштів на фінансування закладів охорони здоров’я  Тернополя за надані медичні послуги мешканцям територіальних громад, згідно із поданих ними розрахунків. Хоча для необізнаних це звучить дещо складно, насправді йдеться про те, що жителям двох великих приміських об’єднаних територіальних громад (ОТГ) упродовж 2018 року надаватимуть допомогу у медичних закладах Тернополя. Причому Байковецька ОТГ, за ініціативи сільського голови Анатолія Кулика, уклала такий договір уже другий рік поспіль. Жителі цієї громади мають власні медичні пункти у селах, але повний спектр послуг можуть отримувати у Тернопільській лікарні №2 – медичному закладі другого рівня. Торік це обійшлося бюджету ОТГ у суму близько мільйона гривень. У 2018-му ставки зросли. Тепер громада щомісяця до 25 числа у казну Тернополя платитиме по 125 тис. грн. Тобто загалом – 1,5 млн грн.

Радикали
Радикали

Такі ж витрати чекають цього року і на Великогаївську ОТГ. Договір підписав сільський голова Олег Кохман. Документ вступив у силу із дня його підписання обома сторонами і діятиме до 31 грудня 2018 року. Зате в обох громадах із центрами у Байківцях і Великих Гаях не доведеться будувати сучасні лікарні, відповідно її оснащувати, а також переживати про підбір кадрів тощо.

Контроль за виконанням цього рішення поклали на постійну комісію міської ради із питань планування, бюджету і фінансів (голова – Оксана Яциковська). Про цікаве, що відбувалося на цьому засіданні, також читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото автора, а також із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео