Олег Снітовський

Тернопіль таки дочекався того, чого тут ще ніколи не було (фото)

застав-туризм

Найближчої п’ятниці, 23 березня у Тернополі відбудеться  головна туристична подія року – Перший тернопільський туристичний форум ТТF-2018.

Про це повідомлено під час прес-конференції, де організатори форуму окреслили мету та основні завдання цього широкомасштабного заходу.

- У Тернополі вже кілька років поспіль діє стратегія розвитку міста і одним із її стратегічних пріоритетів є розвиток туристичної сфери і туристичної індустрії. Цій темі, якось вже так складалося, роками приділялося дуже мало уваги, - розповів начальник управління стратегічного розвитку міста Юрій Дейнека. - Тернопіль, певним чином, залишався на узбіччі цих процесів, але останнім часом ситуація змінилася, створені нові структури, які відповідальні за розвиток туристичної галузі. І ось, ми вже маємо можливість проводити такий великомасштабний захід, які традиційно відбуваються у Києві, Львів, Одесі, Харкові, де щороку проводять с туристичні форуми. Отож, цього року ми спробуємо провести в обласному центрі Перший тернопільський туристичний форум. Співорганізатор цієї події – Тернопільська міська рада, туристично-інформаційний центр міста Тернополя та громадська організація «Туристична Асоціація Тернопілля», - сказав Юрій Дейнека.

t02
t02

За його словами, до Тернополя вже зголосилися приїхати представники туристичної сфери майже з усіх обласних центрів України – всього понад 200 осіб. Сам форум буде розбито на кілька панелей, на яких розглядатимуться різні аспекти розвитку туризму у Тернополі, в області та в Україні. Організатори планують спільно із туристичними операторами напрацювати рекомендації щодо подальшого розвитку туризму у Тернополі, в регіоні та в Україні. А ще – об’єднати зусилля учасників туристичного ринку, щоб передусім, Тернопіль став потужним туристичним центром.

Тарас Ковальчук, директор туристично-інформаційного центру Тернополя, відзначив, що така структура вже два роки діє в місті.

- Це, до речі, єдиний в Україні такий Центр, який діє цілодобово. Зрозуміло, за цей час ми брали участь у великій кількості міжнародних виставок, форумах, спілкувалися із колегами з різних міст України та з-за кордону, що стало основою для розробки певної туристичної привабливі нашого міста, - відзначив Тарас Ковальчук. - Якраз про ці всі речі ми і будемо говорити на нашому Форумі, презентуватимемо нові, оригінальні рішення, ідеї в туристичній автентиці, покажемо календар подій на 2018 рік, який, упевнений, зацікавить туристів. Також презентуватимемо оновлену туристичну мапу Тернополя, новий проект «Вихідні у Тернополі». Цей проект стосується не великих туристичних груп, а малих, навіть окремих туристів, які приїжджають до Тернополя на вихідні. І часто у них постає запитання: а що їм робити у місті чи в області? Що побачити, де відпочити? Де смачно поїсти? Ось для такої категорії туристів і будемо проводити цікаві екскурсії, якими передбачено виїзд у самобутні куточки Тернопілля, а наступного дня – мандрівки Тернополем. Таким чином, хочемо відновити автентичні традиції Тернополя, який десятиліттями був таким собі хабом, куди люди приїжджали на відпочинок, скажімо, на день-два, набиралися вражень і їхали собі далі, мандруючи Західною Україною чи деінде, - каже Тарас Ковальчук.

t03
t03

Серед співорганізатоірв Форуму - громадська організація «Туристична Асоціація Тернопілля». Її керівник Наталя Волощук, каже, що готуючи Форум, виходили з того, що запланований формат об’єднання в одних панельних дискусіях державних службовців, представників комунальних закладів і установ, музеїв, освітніх, навчальних закладів та бізнес-суб’єктів туристичної діяльності – у Тернополі проводиться вперше.

- Дискусію поведемо навколо того, на чому зараз стоїть Тернопіль, як туристичне місто. Розмірковуватитмемо, як розвивати цей потенціал, як робити туристиччну промоцію міста, як створити новинний туристичний продукт і бути кокнурентним, завойовувати туристичний ринок в Україні. Цікавою, на мій погляд, буде дискусійна панель щодо новинного брендування міста. Йтиметься і про спорт, і про фестивалі, і про культурну дипломатію, роль і завдання туристично-інформаційних центрів.

t05
t05

Як сказала Наталя Волощук, також на Форумі передбачаєтсья і проведення цікавої форсайт-сесії для керівництва туристичної галузі і державних структур. Учасники Форуму дізнаються про нових операторів, про яких, можливо, вони і не знали раніше.

- Очікується, що разом із вже відомими операторами почуємо від них, що таке якісні туристичні послуги, зокрема, йдеться і про Тернопіль. Чи має їх турист, ці послуги? Чи відповідає певному рівні інфраструктура, щоб послуга, як кажуть, «продавалася»? Скажу, що нам, як громадській організації, приємно, що до форуму ми залучили низку навчальних закладів, які готують спеціалістів у сфері туризму. А в Тернополі є чотири таких навчальних заклади. Поговоримо не тільки про підготовку спеціалістів, а про надання певної допомоги, практичної інформації, таким майбутнім фахівцям. Тут і – написання грантів, і перепідготовка туроператорів, чим безпосередньо і займається наша організація, - додала Наталя Волощук напередодні відкриття Першого туристичного форуму ТТF – 2018, який розпочнеться у Тернополі 23 березня цього року о 10 годині ранку у Кінотеатрі Палац Кіно.

t06
t06

t04
t04

t01
t01

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео