Орест Сарматський

Виявлено шахраїв, які працюють від імені Аграрного фонду (Агро-новини)

лют2002

Аграрний фонд виявив шахраїв, які працюють від імені організації.

Співробітниками ПАТ «Аграрний фонд» встановлені факти шахрайських дій з боку компанії, яка використовує схожу назву і нібито продає мінеральні добрива, а насправді обманює агровиробників. Про це, з посиланням на прес-службу ПАТ «Аграрний фонд», пише latifundist.com, повідомляє АgroРolit.com.

Нагадаємо, що з 5 лютого стартувала весняна кампанія з продажу міндобрив від ПАТ «Аграрний фонд». Для забезпечення аграріїв добривами в фонді підготували майже в кожній області склади (33 склади в 18 регіонах України), де зберігаються добрива.

Встановлено, що в багатьох областях України здійснює свою діяльність компанія з назвою, схожою на ПАТ «Аграрний фонд», яка пропонує сільгоспвиробникам широку лінійку мінеральних добрив та іншої сільськогосподарської продукції.

2002
2002

В результаті аграрії, сподіваючись придбати мінеральні добрива на вигідних умовах, перераховували аванс на рахунок компанії, проте добрива так і не отримували.

ПАТ «Аграрний фонд» (код ЄДРПОУ 38926880) просить агровиробників бути уважними з вибором компаній, які продають мінеральні добрива, а також нагадує, що добрива від їхньої компанії можна придбати виключно в регіональних представництвах суспільства у всіх областях України.

Індекс сільгосппродукції зріс у 13 областях - Держстат

Індекс сільськогосподарської продукції у січні-лютому 2018 року, порівняно із аналогічним періодом минулого року, становить 99,7%. Про це ідеться в експрес-випуску Державної служби статистики України, повідомляє АgroРolit.com.

Нагадаємо, що у січні 2018 року ціни на агропродукцію зросли на 12%.

2001
2001

Згідно з даними Держстату, індекс продукції сільськогосподарських підприємств за 2 місяці 2018 року зріс, відповідного до аналогічного періоду минулого року, на 2,1%.

Індекс продукції господарств населення за звітний період на 3% нижчий, ніж у січні-лютому 2017 року.

Як свідчать дані, у регіональному розрізі найнижчий індекс сільськогосподарської продукції господарств усіх категорій зафіксовано у Луганській області — 86,8%, Хмельницькій — 90,6% та Черкаській — 93,3%.

Водночас у 13 областях України індекс сільгосппродукції зріс. Найбільше — в Київській (на 7%), Херсонській  (6,9%) та Вінницькій (5,1%).

Кумівський капіталізм контролює 25% усіх вітчизняних активів — експерт Світового банку

В Україні політично пов'язаними є 2% фірм, і вони контролюють понад 20% загального обігу та понад чверть активів усіх українських компаній. Про це пише директор Світового банку в Білорусі, Молдові та Україні Сату Кахконен у колонці, опублікованій «Економічною правдою», повідомляє АgroРolit.com.

Нагадаємо, що журнал «Новое время» спільно з інвестиційною компанією Dragon Capital оприлюднили новий рейтинг найбагатших людей в Україні.

В Україні політично пов'язаними є 2% фірм, але вони контролюють 20% загального обігу та більше чверті всіх активів українських компаній. Ці цифри залишаються стабільними протягом тривалого часу", – зазначила Кахконен.

2003
2003

За її словами, політично пов'язані фірми зосереджені в гірничодобувій, енергетичній і транспортній галузях, де на них припадає понад 40% обігу і понад половину всіх активів.

Аналіз відшкодування ПДВ з 2016 року по березень 2017 року показав, що політично пов'язана фірма перевіряється аудиторами на 61% менше, ніж не пов'язана", – підкреслила представник СБ.

Вибір читачів за тиждень

Відео