Віра Олександрович

Грошей на зарплати учителям у Тернополі вистачить лише на 10 місяців (відео)

Президія

Додаткові кошти державної субвенції на заклади освіти Тернополя також попросили у Києві. Пояснили таку необхідність тим, що фактична потреба у грошах становить 322,8 млн грн, а держава наразі пообіцяла лише 266 млн грн.

Нагадаємо, схоже прохання – про гроші зарплати медикам - депутати Тернопільської міської ради ухвалили на сесії 16 березня. Про усе цікаве, що відбувалося на цьому засіданні, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Отже, доповідати про потребу у коштах для педагогів мала начальник міського управління освіти Ольга Похиляк. Проте черга до цього питання дійшла аж під кінець засідання. Щоб чиновниця дарма не сиділа у залі, бо її чекали на роботі, міський голова Сергій Надал погодився представити звернення сам. Депутати погодилися із усім без обговорення, давши відразу 36 «за».

[embed]https://youtu.be/_2e3BiYt2jc[/embed]

Цитуємо текст звернення: «…Бюджетними асигнуваннями на виплату зарплати працівникам галузі навчальні заклади у 2018 році забезпечені тільки на 9,7 місяця. На виконання Постанови Кабінету Міністрів від 11.01.2018 р. за №22 «Про підвищення оплати праці педагогічних працівників» збільшилися посадові оклади на 10% педагогічним працівникам… Враховуючи це, уже 1 березня освітній галузі міста не вистачало близько 56,8 млн грн. Залишки невикористаної освітньої субвенції 2017 року, тобто 15,8 млн грн, спрямують на виплату заробітної плати. Але на платню освітянам все одно не вистачає майже 41 млн грн.

Похиляк
Похиляк

Крім того, із 2016 року шість закладів професійно-технічної освіти фінансуються за рахунок коштів міського бюджету. Це є додатковим навантаженням на фінансовий розподіл коштів між бюджетними установами і закладами міста. На 2018 рік для утримання закладів професійно-технічної освіти необхідно виділити із міського бюджету 102 млн грн…

Тому Тернопільська міська рада просить виділити додаткові кошти державної субвенції  навчальним закладам  у розмірі 41 млн грн».

Це звернення уже полетіло до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, Міністра освіти і науки Лілії Гриневич, а також Міністру фінансів Олександру Данилюку.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео