Кременецькому олімпійцю Андрію Мандзію дадуть нові сани, а головному тренеру – догану?

мандзій_1

Про це та про зустріч з Міністром молоді та спорту спортсмен розповів каналу «24».

- У профільному міністерстві заслуховували представників різних видів спорту, враховуючи і санного. Запросили туди мене. Також на зборах були присутні всі тренери збірної України. Нам надали слово, коли до обговорення долучився міністр Ігор Жданов. Найбільше його цікавило, чому я не в олімпійській програмі і без нових саней. Тренери пояснили це тим, що для того, щоб включити мене в програму, в Києві повинні були зібрати комісію. Це десь півгодини часу. Якщо я все правильно зрозумів, головний тренер збірної отримав догану. За підсумками засідання міністр розпорядився виділити мені кошти на придбання саней, – прокоментував Андрій Мандзій.

мандзій_2
мандзій_2

Також кременецький олімпієць повідомив про те, що президента Федерації санного спорту України Анатолія Малищика зобов’язали надати в міністерство інформацію про те, що саме потрібно – сани в цілому або окремі комплектувальні.

- Зізнаюся, що якби не почув під час зустрічі з міністром якоїсь конкретики, то, ймовірно, вже завершував би кар'єру. Тому що продовжувати виступи на тих же умовах, які були досі, сенсу не було. Їздити для масовки і займати 20-30-е місця вже набридло, – пише «24».

Нагадаємо, у Кореї кременецький саночник викликав чимало галасу – не лише своїм першим виступом, а й тим, що розповів про безлад, який панує в даному виді спорту.

Фото «канал 24»

Вибір читачів за тиждень

Відео