Віра Олександрович

Тернопіль: долю скандального дитячого садочка на Парковій - вирішили

ПАркова_12

Нежитлове приміщення комунальної власності за адресою: вул. Паркова,12 передали Тернопільсько-Зборівській архиєпархії Української греко-католицької церкви (УГКЦ).

Підтримали таке рішення 34 депутати Тернопільської міської ради. Доповідав із цього питання 16 березня на сесії начальник Управління обліку та контролю за використанням комунального майна Володимир Мединський.

Паркова1
Паркова1

Паркова2
Паркова2

Нагадаємо, йдеться про колись багату приватну садибу. За Союзу там працював дитсадок. Згодом приміщення орендувала єврейська община, але продовжити цю угоду у міській раді не змогли, бо забороняв закон. Тож чимало років будинок стояв пусткою, перетворившись на наркопритон і сміттєзвалище. Про скандали, що почали супроводжувати цю тему, «Терен» торік писав ТУТ і ТУТ. Проте відтоді на території колишнього дитячого закладу майже нічого не сталося. Тільки повністю щезнув старий металевий паркан. Але зміни будуть!

Зазначимо, на початку серпня 2017 р. у міській раді розпочала роботу комісія, що вивчала ситуацію із браком місць у дошкільних навчальних закладах. Серед питань, які обговорювали на засіданнях, була і доля приміщення на вул. Парковій,12. Чиновники тоді навіть стверджували, що опрацьовують питання фінансування ремонтних робіт на цьому об’єкті.

Втім, на сесії у жовтні 2017-го депутати ухвалили зовсім інше рішення: приміщення погодилися передати в оренду на умовах конкурсу за умови, що інвестор за власні кошти зробить ремонт і вкладе кошти в облаштування нового сучасного навчального закладу.

Власне, частина політиків тоді підтримала це рішення лише за умови, що орендар збереже профіль призначення приміщення, тобто створить там навчально-виховний заклад, навіть – приватний. У міській раді, натомість, казали чесно: роботи у будівлі - багато, адже кілька років вона пустувала і не опалювалася, через що – дуже зруйнована.

ПАркова_121
ПАркова_121

Очевидно, охочих наводити лад у запущеному приміщенні площею 235,2 кв. м, та ще й платити за це орендну плату – не знайшлося. Тому приміщення передадуть релігійній організації УГКЦ у безоплатне використання терміном на 10 років. Там святі отці обіцяють розмістити дитячий освітній навчальний заклад. Тепер нового власника у 10-денний термін із моменту прийняття рішення зобов’язали звернутися у комунальне підприємство «Земельно-кадастрове бюро» для виготовлення довідок про грошову оцінку земельної ділянки і розрахунку місячного розміру плати за землю, а також провести оплату за їхнє виготовлення, згідно із виставленими рахунками.

Контроль за виконанням цього рішення поклали на постійну комісію міської ради із питань економіки, промисловості, транспорту і зв’язку, контролю за використанням комунального майна, зовнішніх зв’язків, підприємницької діяльності, захисту прав споживачів та туризму (голова – Михайло Ібрагімов).

Ібрагімов
Ібрагімов

Фото автора, а також «Терену»

Вибір читачів за тиждень

Відео