У ОТГ Тернопільщини за соціальною допомогою зможуть звертатися на місцях

1

На Тернопільщині обговорили питання щодо забезпечення функціонування соціальних послуг в ЦНАПах у форматі «Прозорий офіс».

Директор департаменту соціального захисту населення Тернопільської облдержадміністрації Вадим Боярський разом з начальником служби у справах дітей Ростиславом Дроздом та директором Тернопільського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Богданом Рокочим 20 березня завітали з робочим візитом у Великодедеркальську та Шумську громади.

Про це повідомили у Департаменті соціального захисту населення ТОДА.

Нагадаємо, що чотири об’єднані територіальні громади Тернопільської області успішно пройшли конкурсний відбір та впродовж року створять Центри надання адміністративних послуг за принципом «Прозорий офіс». Рішення про виділення на ці потреби коштів з державного бюджету у розмірі понад 12 млн. гривень прийняли на засіданні робочої групи Міністерства соціальної політики України.

На даний час дві об’єднанні територіальні громади області, а саме Шумська й Теребовлянська, отримали сучасне комп’ютерне обладнання для соціальних фронт-офісів. Тому, відтепер надання соціальних послуг для жителів цих громад буде ще зручнішим та комфортнішим.

Забезпечення комп’ютерним обладнанням відбулося в рамках спільного проекту Міністерства соціальної політики України і Міжнародного банку реконструкції та розвитку «Модернізація системи соціальної підтримки населення України».

Вибір читачів за тиждень

Відео