Олег Снітовський

«Згарди», «Гетьманівна», артбуки та робототехніка з Тернополя здивували Київ (фоторепортаж)

заставка-коледж01

Два «золота» із столиці України привіз до Тернополя Галицький коледж ім. В’ячеслава Чорновола.

Як вже повідомляв ТЕРЕН, у столиці України відбулася Міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти». Упродовж трьох днів разом із цією виставкою діяла Сьома міжнародна виставка освіти за кордоном World Edu.

кол06
кол06

Нагадаємо, що у цих двох заходах брали участь понад 700 учасників з усіх областей України. Також приїхали фахівці із Німеччини, США, Канади, Чехії, Іспанії, Латвії, Китаю, Молдови, Грузії, Болгарії, Польщі.

Серед тих, хто масштабно показав ресурс освіти Тернополя, був  і Галицький коледж ім. В’ячеслава Чорновола. Варто зазначити, що Президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень, директор Інституту педагогіки НАПН України Олег Топузов, члени журі тематичних номінацій та члени оргкомітету високо відзначили високий рівень навчально-виховного процесу у цьому освітньому закладі.

кол05
кол05

Як повідомила викладач коледжу Юлія Прокопишин, у Києві представники закладу показали учасникам виставки низку оригінальних розробок як викладачів, так і студентів. Тут і творчі проекти, і навчальні посібники, і ціла добірка навчально-виховних закладів. Характерно, що інтерактивні презентаційні матеріали демонстрували за допомогою сенсорного мультиборду.

кол03
кол03

А справжніми несподіваними «родзинками» для гостей виставки стали колекції одягу «Згарди» та «Гетьманівна», які разом із наставниками розробили студенти відділення дизайну. Щире захоплення викликали у присутніх «дефіле» студенток, які  виконували роль моделей, вбраних у самобутній одяг.

кол02
кол02

Також багато хто із зацікавленням ознайомлювався із представленими на виставці  рухомими робототехнічними системами, які коледж теж привіз до Києва. У рамках презентації відбувся і показ артбуків - міждисциплінарних творчих проектів студентів спеціальностей видавничої справи та редагування і дизайну.

Авторитетне журі високо оцінило доробок Галицького коледжу. Так, навчальний заклад найвищі відзнаки отримав одразу у двох тематичних номінаціях. Зокрема, «золотом» було відзначено матеріали педагогічних працівників, присвячені впровадженню технологій змішаного і так званого «перевернутого навчання». Воно дозволяє «перевернути» звичний навчальний процесс, коли   учні самостійно проходять теоретичний матеріал, а у класі час використовується на виконання практичних завдань. Під час такої методики студенти вмотивовані здобувати знання самостійно, застосовувати їх, мають навички командної роботи, ухвалення  рішень, можуть комплексно розв’язувати проблеми, зрештою, творчо мислити, успішно налагоджувати партнерські стосунки між викладачами і студентами.

Саме за ці новації і за організацію персонального навчального середовища на основі MOODLE-технології та інших сучасних середовищ (номінація «Розробка та використання інноваційних методик змішаного навчання») коледж і отримав найвищу відзнаку.

Окрім цього, золоту медаль вручено викладачу спеціальності «Обслуговування програмних систем і комплексів» Галицького коледжу Василю Павлюсу за впровадження у коледжі курсу з розробки робототехнічних систем на основі платформи Arduino (номінація «Застосування інноваційних технологій STEM-навчання в аспекті розвитку здібностей вихованців, учнів і молоді»).

кол04
кол04

Під час майстер-класу Василь Павлюс поділився накопиченим досвідом організації та проведення курсу «Основи робототехніки» на основі Arduino. Під час таких курсів слухачі опановують необхідниі знання для початку роботи з мікроконтролерами Arduino. Набутих умінь і навичок буде достатньо для подальшого самостійного вивчення роботи на мікроконтролерах. Тож це дає можливість не тільки зрозуміти основи електроніки, але й і вміти збирати схеми і правильно підключати їх, працювати з аналоговими і цифровими даними, зрештою, самостійно писати прості програми та збирати нескладні автоматичні пристрої.

кол08
кол08

Престижні нагороди, які привіз з Києва Галицький коледж імені В’ячеслава Чорновола, ще раз засвідчили високий інтелектуальний, творчий потенціал, який притаманний цьому навчальному закладу, зорієнтованому на всебічне виховання молодих людей, здобуття ними високої фахової підготовки та отримання майбутньої професії.

Фото Романа Гандзія

Вибір читачів за тиждень

Відео