Орест Сарматський

Пекінська капуста подешевшала на 40% (Агро-новини)

b23 (Copy)

Замість очікуваного зростання цін на пекінську капусту, на ринку спостерігається її подешевшання. Така ситуація склалася через збільшення поставок цієї продукції із Польщі. Про це повідомляє «Інфо-Шувар».

2301
2301

Від початку лютого і до середини березня пекінська капуста в Україні подорожчала майже в 2 рази, до 15 грн/кг (€0,46/кг). Втім, вже в другий декаді березня Україна почала імпортувати пекінську капусту, і ціни, відповідно, почали просідати.

За підсумками минулого тижня на гуртових ринках країни продукція подешевшала на 30-40%.

В ЄС зосередяться на виробництві власного меду

2302
2302

В Євросоюзі планують нарощувати виробництво власного меду. Так, Європейський парламент збільшить допомогу для бджолярів на 50%. Більшістю голосів депутати проголосували за відповідну постанову, яка також містить заборону використання небезпечних пестицидів та неонікотиноїдів. Парламент ЄС також наполягає на посиленні заходів, спрямованих проти імпорту підробленого меду із третіх країн. Про це повідомляє topagrar.com.

Крім того, у Європарламенті розроблять план для боротьби з високою смертністю бджіл. За словами члена Єврокомісії Маркуса Фербера, вимирання бджоли матиме негативний економічний ефект для ЄС, тому він закликав до напрацювання спільного плану порятунку комах.

В Україні штрафуватимуть за неякісні продукти харчування й корми

2303
2303

Закон України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я і благополуччя тварин», який набуває чинностi 4 квiтня 2018 р., змінює підходи до державного контролю. Про це розповіла заступник начальника управління- начальник відділу безпеки харчових продуктів Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів Оксана Новохатня, повідомляє infagro.com.ua.

Якщо раніше перевірки суб’єктів господарювання здійснювалися раз у 2-5 років, то тепер контроль стане ризико-орієнтованим і буде проводитися з періодичністю, достатньою для досягнення цілей цього закону.

Вибір читачів за тиждень

Відео