Тернополянам на замітку: найнебезпечніші дієти

de8229901ca7ff454bdc43f3cd6b75a9

Як відомо, багато людей намагаючись схуднути, сідають на дієту. Проте, як виявилося, це не завжди безпечно. ТЕРЕН підготував топ-5 найнебезпечніших дієт.

Доктора Дюкана

Вживання в надмірних кількостях білкових продуктів може призвести до перевантаження і, як наслідок, до захворювань печінки і нирок. Надлишок сечовини, аміаку і кетонові тіла - це продукти обміну білків, які негативно діють на ці органи, пише жіночий журнал Cherry Lady. Передбачається також, що білкове харчування може призвести до виникнення раку товстої кишки і остеоартриту суглобів. Крім того, така методика схуднення передбачає різке обмеження жирів, що може призвести до нестачі вітамінів в організмі, так як жири забезпечують засвоєння ряду вітамінів.

Лимонадна

Лимонадна дієта (lemon detox diet) Стенлі Берроуза американського фахівця в області натуральної медицини - це екстремальне очищення організму, яке триває 12 днів. У цей час не можна їсти, а випивати можна тільки 2,5 літра лимонаду на день. Як запевняє автор, протягом 10 днів можна скинути 10 кг. Без сумніву, ця дієта небезпечна для здоров'я, оскільки під час її проведення організм практично не отримує поживних речовин: вітамінів, мінералів, білків, вуглеводів, клітковини або жирів. Фахівці відзначають, що відсутність твердої їжі може погіршити і навіть зупинити роботу шлунково-кишкової системи, що згодом призводить до неповного перетравлення їжі, залишки якої виділяють токсичні метаболіти. У зв'язку з цим, перед початком такого виду детоксикації слід очистити кишечник, про що автор дієти не згадує.

Копенгагенська

Низькокалорійна і досить небезпечна дієта для схуднення заснована на суворому дотриманні плану харчування протягом 13 днів. Використання даного раціону для зменшення маси тіла дає зворотний ефект - уповільнення швидкості метаболізму. Наслідком такої методики може бути дефіцит поживних речовин, непритомність, запори. Ті, хто вітає швидкий ефект від такого раціону повинні знати, що вагу ви втрачаєте в основному за рахунок втрати води. Вона повернеться, а разом з нею і вага - після збільшення калорійності страв. Дієта не може бути використана більш ніж два тижні.

На капустяному супі

Низькокалорійний суп з невеликою кількістю додаткових продуктів залежно від дня (банани, картопля, шматочок м'яса, рису, каші, фрукти й овочі) гарантує втрату семи кілограмів через тиждень. Одноманітна дієта з різким обмеженням калорій, без сумніву, порушує обмін речовин і може призвести до дефіциту багатьох поживних речовин, а також супроводжується постійним здуттям живота.

Дієта балерини

Заснована на точному режимі харчування протягом 10 днів: перші два дні можна пити тільки воду, несолодку каву або знежирене молоко. Наступні два дні ми можемо дозволити собі з'їсти знежирений сир, білий або натуральний йогурт. Протягом наступних двох днів автори дозволяють невелику кількість картоплі в мундирі. В останні два дні ми їмо овочі, бажано зелені. Даний план харчування є повним запереченням всіх принципів здорового харчування. Страви одноманітні,  низькокалорійні (перші два дні в основному голодування). Небезпечне меню не поставляє необхідні для функціонування організму поживні речовини, знижує метаболізм, призводить до ослаблення імунітету. Після такої методики набір ваги неминучий.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео