Віра Олександрович

Усе - про гроші: у Тернополі водять екскурсії в особливий музей

музей

Студенти-економісти із різних навчальних закладів Тернополя відвідали Музей податкової служби.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Нагадаємо, відколи в Головному управлінні ДФС в області відкрили Музей податкової служби, його із екскурсіями постійно відвідують учні і студенти навчальних закладів Тернополя. Цього тижня там вітали відразу кілька груп: другокурсників спеціальності «Фінанси, банківська справа і страхування» Тернопільського кооперативного торговельно-економічного коледжу, першокурсників спеціальності «Облік і оподаткування» Тернопільського технічного університету ім. І. Пулюя і студентів-економістів третього і четвертого курсів ТІСІТу.

- Спершу гостей ознайомили із роботою  Головного управління ДФС в області, його функціями, завданнями, структурою і сучасними сервісами, - звітують у податковій. - Потім молоді розповіли про історичні основи оподаткування, історію формування і адміністрування податків від часів Стародавнього Риму і до наших днів. Їхній увазі представили документи періоду німецької окупації, Російської Імперії, радянського періоду і незалежної України.

Студенти із цікавістю роздивлялися експонати музею, серед яких, крім документів та архівних фото, є навіть обчислювальна техніка різних періодів, паперові гроші, монети, типове робоче місце податківця 50-х років ХХ ст., форма працівника податкової тощо.

- Згодом студенти відвідали Центр обслуговування платників податків та оглянули Галерею робіт учасників конкурсу дитячої творчості, який кілька років поспіль проводили за ініціативи служби, - підсумували у податковій.

Добра традиція відвідин Музею податкової служби для студентів є нагодою розширити свій світогляд щодо податків і роботи ДФС загалом, вважають на вул. Білецькій, 1. Адже молоді спеціалісти тепер краще розумітимуть, для чого існують податки  і головне - навіщо їх сплачувати.

Фото, надане Відділом організації роботи ГУ ДФС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео