Оксана Бучко

Золотий призер Паралімпіади Тарас Радь привіз Тернополю бонус

1 (1)

Не лише золото привіз із зимової Паралімпіади в Пхьончхані тернопільський біатлоніст Тарас Радь. Наймолодший призер Збірної України також дав деяку можливість розвитку спортсменам у Тернополі. Спортивній школі «Інваспорт», в якій він тренується, із такої нагоди виділили 200 тис. грн на придбання нового інвентаря. Шанси на  покращення з'явилися і в біатлонної бази у Підгородньому.

2
2

Зустріч із Тарасом Радем та представниками влади відбулась у облдержадміністрації 23 березня.

- Нам пощастило, що Тарас представляє Тернопіль, - зазначив начальник управління спорту та фізичної культури ОДА Віктор Мацикур. – Пам’ятаю, коли він закінчував школу, йшлося про переїзд в інше місто. Та все таки він зупинився на виборі факультету фізичного виховання  – і не помилився. На цьогорічній олімпіаді ми прогнозували Тарасу успіх. Він виправдав наші сподівання.

Тарас Радь здобув 1 місце у біатлонній гонці з дистанцією 12.5 км серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, яку провели 13 березня. Тарас випередив суперників на одну хвилину.

3
3

- За підсумками першої гонки я зайняв 4-те місце, - згадує Тарас. – Після того зробив заяву, що таки візьму «золото». Свою перемогу присвячую батькам, тренерам та усім, хто мене підтримував.

Такий результат тренувань протягом 3-х років після травми мама хлопця Наталія називає неймовірним досягненням сина. Пані Наталії у свою чергу вручили нагороду від міського управління освіти та науки за виховання незламного духом спортсмена.

4
4

- Після травми та операції сину доводилось робити заново перші кроки, перші рухи, - розповіла вона. – Але ми постійно нагадували Тарасу, що він сильний і все зможе. Тепер пишаємось його результатом.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео