Орест Сарматський

Організувати переробку самостійно майже нереально (Агро-новини)

b24 (Copy)

На думку керівника СТОВ «Дніпро» Андрія Душейка, фермеру, який вирощує широкий спектр культур, самостійно організувати їхню переробку і вивести на ринок майже нереально. Про це він повідомив в інтерв’ю Kurkul.com

За його словами, перш за все, на це потрібно багато часу й значні фінансові витрати. «Там великі затрати і на обладнання, і на логістику та маркетингові рішення. Тому не думаю, що така тенденція набуде великого поширення», — висловив думку Андрій Душейко. Він додав, що для дрібних фермерів перехід на виробництво продукції, яку можна продавати на локальних ринках, можливо буде єдиним способом вижити.

2402
2402

Суми компенсацій для фермерів визначатиме Мінагрополітики

Попри обіцянки Мінагрополітики автоматизувати розподіл фермерського мільярда, все ж після проходження всіх інстанцій, фінальне слово залишиться за Міністерством. Про це йдеться у блозі АТУ на Kurkul.com.

Щоб отримати 40% компенсації вартості с/г техніки та обладнання, фермерські господарства хоч і подають документи в державний банк, рішення приймає Мінагрополітики.

2401
2401

Так, стає незрозуміло, чому Міністерство визначає суму компенсації фермеру, якщо він зібрав і подав усі необхідні документи в банк, і чи давати її взагалі.

Українські тепличні огірки продаються лише на внутрішньому ринку

Сезон українського тепличного огірка розпочався лише місяць тому. Але виробники вже зіткнулися з проблемою збуту продукції. Тепличні комбінати вимушені продавати свій врожай лише на внутрішньому ринку. Доступ до інших країн закритий через дуже низькі зовнішні ціни. Про це повідомляє «Інфо-Шувар».

Українські тепличні комбінати пропонують огірок «Естафета» та «Атлет» по 27 – 28 грн/кг (€0,83-0,86/кг), ціни на гладенький огірок обвалились до 19-20 грн/кг (€0,59-0,62/кг).

2403
2403

Фахівці ринку вважають, що за відсутністю експорту, ситуація з продажами може погіршуватись, особливо це стане помітно у квітні, коли на ринок з огірком вийдуть дрібні виробники.

Вибір читачів за тиждень

Відео