Оксана Бучко

Писанки дітей-сиріт із Тернопільщини прикрасять кошик Папи Римського (відео)

MVI_1225.00_00_00_14.Still001

Навчитись малювати писанки мали змогу діти із інтернатів області під час акції «Писанка миру». Його організували у Тернополі 24 березня за ініціативи компанії «Агропродсервіс» спільно із БФ «Майбутнє сиріт». Опанувати особливості писанкарства дітям допомогли волонтери із Спілки Української Молоді.

Волонтер Андрій Пушкар (СУМ у Тернополі)

- На початку розповіли теорію -  про походження писанок, візерунки і техніку безпекиХто любить малювати, одразу сподобав таке заняття. А ми підказували учасникам, щоб полегшити процес.

Долучились до акції діти із 5-ти інтернатних закладів. Їхні роботи оцінюватимуть представники журі.

Волонтер БФ «Майбутнє сиріт» Ірина Вакалюк

- За кращі роботи діти отримають призи. Для них - це перший досвід, дехто не працював раніше з воском і писачком. Це чудова нагода для дітей перед Великоднем випробувати свої вміння.

Учасників на заході поділили на три вікові категорії. 11-річний Олексій розповів, що навчився малювати писанки під час акції. Хлопець оформив чотири вироби із великодніми привітаннями.

Учасник акції Олексій, 11 років

- Старання це успіх. Коли стараєшся – досягнеш свого.

Вихованка Анастасія прикрасила свою писанку українськими символами. Вона самостійно опанувала техніку писанкарства.

Учасниця акції Анастасія, 16 років

- Мені подобається така робота.  Можна включити свою фантазію,  а не робити так, як тобі кажуть.

Шість кращих писанок у трьох вікових категоріях оберуть для подарунку Папі Римському. Вироби особисто передасть  отець Василь Баглей після Великодніх свят.

о. Василь Баглей

- Це теплий і гарний жест від Тернопілля. Папа є чутливий до таких категорій людей. Адже багато пишуть про людей, які  у світі на високих позиціях. А про людей, які не до кінця можуть себе реалізувати, не говорять. Вони є також люблені Богом. Ці діти є особливо важливі для церкви.

Переможці також отримають грошові нагороди. Використати зароблені кошти зможуть після тренінгу фінансової грамотності.

Представник компанії-організатора Олег Удич

- Головним критерієм відбору є акуратність і складність виконання орнаменту. Тих дітей, які визначать переможцями,  компанія преміюватиме. Для них представники БФ «Майбутнє сиріт» проведуть тренінг фінансової грамотності, де навчатимуть ефективно управляти заробленими коштами. Під час тренінгу компанія «Агропродсервіс» нагородить переможців.

[embed]https://youtu.be/BTaPoRlySZs[/embed]

Відео: Богдан КОЛЕСОВ

Вибір читачів за тиждень

Відео