Віра Олександрович

Тернополянам на замітку: декому про своє майно і доходи  можна не звітувати

Декларація

У яких випадках тернополяни можуть не подавати декларацію про майновий стан і доходи за минулий рік?

Із таким запитанням до «Терену» зверталися читачі. Відповідь нам допомогли знайти у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області. Нагадаємо, деклараційна кампанія стартувала 1 січня і фінішує 2 травня 2018 р. (про це «Терен» писав ТУТ і ТУТприм.).

Отже, платники податку звільняються від обов’язку подання податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація) у таких випадках: а) незалежно від виду і суми отриманих доходів платники податку, які:

- є малолітніми/неповнолітніми або недієздатними особами і при цьому перебувають на повному утриманні інших осіб (у тому числі батьків) та/або держави станом на кінець звітного податкового року;

- перебувають під арештом або є затриманими чи засудженими до позбавлення волі, перебувають у полоні або ув’язнені на території інших держав станом на кінець граничного строку подання декларації;

- перебувають у розшуку станом на кінець звітного податкового року;

- перебувають на строковій військовій службі станом на кінець звітного податкового року;

б) в інших випадках, визначених розділом IV Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Окрім того, декларація не подається і обов’язок платника податку щодо подання Декларації вважається виконаним (п. 179.2 ст. 179 ПКУ – прим.), якщо платник податку отримував доходи: - від податкових агентів, які згідно із розділом IV ПКУ не включають до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу; - винятково від податкових агентів незалежно від виду і розміру нарахованого (виплаченого, наданого) доходу, крім випадків, прямо передбачених розділом IV ПКУ; - від операцій продажу (обміну) майна, дарування, при нотаріальному посвідченні договорів за якими був сплачений податок, відповідно до розділу IV ПКУ; - у вигляді об’єктів спадщини, які, відповідно до розділу IV ПКУ оподатковують за нульовою ставкою податку та/або із яких сплатили податок, відповідно до п. 174.3 ст. 174 ПКУ; - відповідно до п. 179.2 ст. 179 ПКУ.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео