Віра Олександрович

На Тернопільщині впевнені: борги – це не солідно

Гривны

Від початку року підприємства Тернопільщини зменшили свій податковий борг на 36,3 млн грн.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

На початку березня податковий борг у Тернопільській області становив 272,4 млн грн, - уточнили у податковій. - У січні щодо 422-х юридичних осіб, які допустили податковий борг на початок року, досягнули зменшення на загальну суму 36,3 млн грн. Причому в повному обсязі – на 272 суб’єктах господарювання. Йдеться про суму 19 млн грн.

До зведеного бюджету у рахунок погашення податкового боргу спрямували 5,3 млн грн, у тому числі до державного – 3 млн грн.

Від реалізації майна, що перебувало у податковій заставі, у рахунок погашення податкового боргу надійшло 54,4 тис. грн, - кажуть у податковій. - У січні-лютому подали 13 звернень до суду щодо надання дозволу на погашення податкового боргу за рахунок стягнення готівкових (безготівкових) коштів юридичних осіб на суму податкового боргу 6,6 млн грн. Задоволили наразі 8 звернень на суму 2,9 млн грн.

Надходження коштів до зведеного бюджету за рахунок реалізації безхазяйного майна склали 241,6 тис. грн, у тому числі до державного – 23,9 тис. грн, а до місцевих бюджетів – 217,7 тис. грн.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео