Тернопільщина у масштабному відеопроекті (відео)

Андрій Михайлов

До масштабного відеопроекту «Велика Волинь» луцького краєзнавця Андрія Михайлова увійшла й частина Тернопільщини. А саме північ – Кременеччина та Шумщина, які завжди історично належали до Волині, і лише у 30-их роках минулого століття стали частиною новоутвореної Тернопільської області.

Хоча у порівняні із Карпатами та Галичиною Волинь – менш туристично розкручений регіон, та від цього не менш цікавий та загадковий. Дві з трьох не підкорених монголо-татарами фортець були розташовані саме на півночі нинішньої Тернопільської області – у Кременці та на Шумщині.

У відео поєднані унікальні епізоди минулого із сучасними картинами, зафільмованими із квадрокоптера.

[embed]https://youtu.be/w860lgUU-xw[/embed] [embed]https://youtu.be/Nm6oWOFJhFM[/embed]

«Ідея проекту полягає в тому, щоб у вигляді коротких фільмів розповідати українцям та іноземцям маловідому інформацію про українські міста. В радянські часи багато інформації було приховано, заборонено, вона була недоступна звичайним людям.

Я родом з Волині, відповідно першочергово мене цікавив саме цей регіон. Пошуки подій та інформації про них занурювали все глибше і глибше. Відкривались нові, більш широкі горизонти, часто траплялись неймовірно цікаві факти. Ми дуже мало знаємо про Волинь. Її історія дуже цікава, хоча раніше я думав, що це досить нудний провінційний регіон, наприклад, порівняно із Львівщиною. Але виявляється, Волинь багато в чому цікавіша, ніж «розкручена» Галичина. Галичани мають чим пишатися і говорять про це, а у волинян немає такої звички. Мабуть, це через те, що Галичина була довго під лояльною до нацменшин Австро-Угорщиною, а Волинь під жорстокою Російською імперією, потім разом в СРСР» – розповів про свій проект автор Андрій Михайлов Інтернет виданню «ВолиньPost».

Також Андрій Михайлов переконаний, що про Волинь (зокрема й тернопільську) надзвичайно мало англомовного контенту, а відтак у регіоні мало платоспроможних (забезпечених) туристів.

Окрім Кременця та Шумська до «Великої Волині» з міст Тернопільщини увійдуть також Почаїв та Вишнівець.

Відео «Велика Волинь» Андрія Михайлова, фото «ВолиньPost»

Вибір читачів за тиждень

Відео