Ремонт обходу Тернополя – пріоритет дорожників

5a06a64f86d36

Служба автомобільних доріг вже два роки докладає титанічних зусиль, аби забезпечити проїзд обходом Тернополя. Нині він є єдиною можливістю для водіїв великогабаритного транспорту перетнути область і з Півночі на Південь, і з Заходу на Схід, адже вже два роки Гаївський міст «під замком» для них. Раніше транспортне навантаження на об’їзну розподілялося рівномірно.

Обхід Тернополя або ж траса Р-41 має II технічну категорію. Це означає, що її дорожній одяг не розрахований на щось більше за КамАЗ. Нині ж весь потік габаритних автомобілів рухається через обхід обласного центру. Як наслідок, дорожнє покриття біля Глибочка просто провалилося. Висновок експертів невтішний: основа дороги повністю втратила свою несучу здатність внаслідок величезної інтенсивності руху фур.

Втім, Служба автомобільних доріг у Тернопільській області робить все, аби не перекривати рух трасою Р-41. Якби рух фур обмежили і нею, то великогабаритний транспорт просто був би змушений об’їжджати усю Тернопільську область. Надзвичайної ситуації можна було б уникнути, якби Гаївський міст керівництво Тернополя вчасно полагодило. Втім два роки на шляхопроводі над залізницею просто стоять бетонні блоки і знаки про обмеження руху.

«Аби не допустити паралізування Тернопільщини у майбутньому, дорожники цьогоріч капітально відремонтують трасу Р-41. На жаль, повністю її перекрити і хутко полагодити не вдасться, адже у водіїв фур не буде навіть єдиної можливості перетнути область. Тому Служба автомобільних доріг приступить до ремонту обходу Тернополя якомога швидше і проводитиме його по черзі на різних смугах,» – коментує керівник Служби автодоріг Богдан Юлик.

На повне оновлення траси Уряд виділив у 2018 році майже 250 млн грн. За них шляховики змінять основу дороги та покладуть нове покриття на усій протяжності Р-41.

Вибір читачів за тиждень

Відео