Оксана Бучко

Тернополяни можуть захистити дерева, викликавши поліцію (відео)

Безымянный

Про знищення дерев у Тернополі, яке відрізняється від санітарної обрізки, можна повідомляти у поліцію. Також припинити це можна, підтримавши петицію про заборону вирізки дерев «під стовп».

- Щоб не було ілюзій щодо санітарної підрізки чи розчищення території від нібито аварійних дерев, громадяни, знайте – це відбувається всією країною, - пише Олена Дейнека у Facebook. - Тільки це - вигідний бізнес для когось на наших очах. Нас обкрадають, добре озброївшись документами і «компетентними» комісіями. Проте і на них є управа. Головне - не залишатись байдужими. Якщо бачите подібне знищення (а це знищення з точки зору українського законодавства), то викликайте поліцію, телефонуйте на гарячу лінію Кабміну, поширюйте інфо через соціальні мережі, обєднуйтесь в групи для протистояння. Збережемо своє місто.

У соціальному ролику від ГО «Озеленення» нагадують: під час формувального обрізання дерев формують крону, під час санітарного – видаляють сухі гілки, а омолоджувальне обрізання – лише для старих дерев із підсихаючою верхівкою. Вирубка сухих дерев під «стовп» можна вважати вандалізмом. Ця обрізка лише калічить дерева.

[embed]https://youtu.be/pa-a6jlyArM[/embed]

Нагадаємо, тернополяни продовжують скаржитись на обрізку дерев.

Фото, відео з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео