Тернополяни побачили, як люди стали жертвами пропаганди

29542786_2010892465590990_5522388459520969972_n

Днями у КіноПалаці Тернополя відбувся показ фільму «Крим. Як це було».

Фільм створено «українською територією» короткометражного документального кіно «Вавилон'13». Дана стрічка - яскравий приклад помилок в пропагандистському плані, військових помилок, помилок громади. Дивлячись на них в минулому, нам потрібно намагатися запобігти їх в майбутньому. Основний сюжет фільму - події в Криму з березня 2014 року, про які розповідають прості люди, яким довелось пережити весь «смак» пропаганди та нашестя «зелених чоловічків». Бюджет стрічки невеликий, оскільки хлопці самотужки збирали спогади людей та іншу інформацію.

- Стрічка досить нетипова. Фільм довго створювали, оскільки він складений з багатьох фрагментів, не за сценарієм. Хлопці самотужки шукали уривки і складали це все до купи в хронологічному порядку, - каже Микола Мисак, керівник Тернопільського осередку Молодіжного Націоналістичного Конгресу. - Фільм показують в рамках «Кіномарафону нескорених націй», який проходить уже три роки. Зазвичай це відбувається восени (з вересня по грудень), але такий фільм захотіли показати навесні, бо відповідає тим подіям по часу.

Тернополянка Еля Мусіхіна вважає, що найважливіше, про що говориться в цьому фільмі – це війна, а люди просто стали жертвами пропаганди:

- Наразі йде війна і дехто не хоче цього визнавати. Хтось змучився, тому що 4 роки поспіль воюють на фронті і намагаються боротися за нашу державу. Але коли повертаються з фронту і бачать те, як люди в Тернополі кричать якісь проросійські гасла - це засмучує. Такі фільми потрібні, аби нагадати людям, що йде війна, що українці воюють не марно. Нам потрібно готувати до цього майбутнє покоління, яке буде виховувати націю.

Вибір читачів за тиждень

Відео