Віра Олександрович

Жителі Тернопільщини платять за навчання дітей, а потім повертають собі гроші

Знижка-на-навчання

Правом на податкову знижку уже скористалися понад тисячу жителів Тернопілля. Більшість із них повернуть собі частину грошей, витрачених на сплату за навчання.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Лише за січень-лютий цього року 1199 жителів області задекларували свої доходи із метою отримання податкової знижки, - уточнюють у податковій. - Загальна сума задекларованих ними витрат – 14,5 млн грн.

Причому 1050 (87,6%) платників податків подали декларації на отримання податкової знижки через витрати на навчання, 119 – платили страхові внески за договорами довгострокового страхування життя, а 18 – сплачували відсотків за іпотечними кредитами.

Лише 5 осіб хотіли компенсувати витрати на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла, четверо – витрати із оплати допоміжних репродуктивних технологій і усиновленню дітей, - продовжують у податковій. – Ще двоє громадян понесли витрати у зв’язку із переобладнанням транспортних засобів. Лише один платник – витрати у вигляді пожертв.

Після перерахунків цим громадянам нарахували до повернення 2,4 млн грн податку на доходи фізосіб (ПДФО), із яких 0,7 млн грн податку, або третину від визначеної до повернення суми,  уже повернули.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео