Оксана Бучко

У тернопільському «Галичі» навчили, що співати замість «Афіцери-расіянє»

29594988_1666773146771597_2841103910862301160_n

У ресторан «Галич» зі співами навідалися тернопільські активісти МНК та «Правий сектор». Вони хотіли перевернути світогляд власників закладу, де нещодавно під заборонену російську музику танцювали правоохоронці. Нагадаємо, що у пісні прославляються «офіцери», які «за Расію да канца».

- Ми заспівали для керівництва та відвідувачів декілька патріотичних пісень, вручили історичну літературу та закликали надалі фільтрувати репертуар.

На диво, більшість відвідувачів обізнані про інцидент з «афіцерами», нам аплодували та пропонували співати ще. Адміністрація публічно вибачилася за ту «халепу», - пише голова ТОО Молодіжного Націоналістичного Конгресу Микола Мисак у Facebook.

Як повідомлялося, виконком міської ради Тернополя ще в 2016 році заборонив пісні Газманова, Кобзона, Лєпса, Боярського та ще десятьох російських виконавців. Ця музика не повинна лунати у громадських місцях, маршрутках, закладах харчування та торговельно-розважальних центрах.

Тернополянам активісти нагадують, що Росія – країна агресор, визнана ООН країною-окупантом, у зв’язку з анексією українського Криму. Також ця країна спонсорує і підтримує зброєю та найманцями терористичні угрупування «ЛНР-ДНР».

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео