У травні чотири міста на Тернопільщині можуть "вирости"

ВР

Із 1 травня до Тернополя, Бережан, Кременця й Чорткова можуть приєднуватися суміжні сільські та селищні громади.

ВР визнала тергромади міст обласного значення (на Тернопільщині таких – чотири, як зазначено вище) спроможними об’єднаними ТГ і дозволила добровільне приєднання до них суміжних сільських, селищних громад за рішенням місцевих рад.

За ухвалення відповідного законопроекту №6466 в цілому проголосували 268 депутатів за мінімально необхідних 226, повідомляє Укрінформ.

Відповідно до цих змін, повноваження сільської, селищної ради, її виконавчого комітету та сільського, селищного голови територіальної громади, що приєдналася до міської об’єднаної територіальної громади, припиняються з дня набрання чинності рішенням сільської, селищної ради та рішенням міської ради об’єднаної територіальної громади про добровільне приєднання до об’єднаної територіальної громади. З моменту припинення повноважень сільської, селищної ради повноваження міської ради поширюються на територію територіальної громади, що приєдналася до міської об’єднаної територіальної громади.

З моменту припинення повноважень сільського, селищного голови територіальної громади, що приєдналася до об’єднаної територіальної громади, повноваження сільського, селищного, міського голови об’єднаної територіальної громади поширюються на територію територіальної громади, що приєдналася до об’єднаної територіальної громади.

Закон набуває чинності з 1 травня 2018 року.

Рада також визначила, що до проведення чергових місцевих виборів у разі приєднання до тергромад міст обласного значення вибори голів ОТГ не проводяться, а головою об’єднаної громади вважається міський голова міста, до територіальної громади якого відбулося приєднання.

Вибір читачів за тиждень

Відео