Оксана Бучко

«Robotа на громаду» шукає тернополян

IMG_20180404_111927

WEB-портал із вільними вакансіями в органах місцевого самоврядування Тернополя та області відкрили на сайті rabota.ua. Проект під назвою «Robota на громаду» реалізували завдяки співпраці Центру розвитку громад, регіонального відділенням «Асоціації міст України» з Тернопільською міською радою щодо реалізації проекту. Меморандум про співпрацю підписали у міськраді 4 квітня.

- Завдяки сервісу пошук роботи в органи місцевого самоврядування стане прозорішим, - зазначив мер Сергій Надал. – Ми розширимо коло людей, які зможуть влаштуватись на таку роботу. А згодом це стане платформою для обміну новим ідеями та новітніми технологіями.

Проект називають також другим Prozzoro. Він насамперед дасть змогу побачити затребувані вакансії в ОТГ.

IMG_20180404_111857
IMG_20180404_111857

- Ми охопимо не лише міста, а й села і селища, - розповів керівник Центру розвитку громад Максим Черкашин. – Таким чином зможемо показати, як відбувається набір персоналу в ОТГ. Також це дасть змогу покращити роботу органів влади та місцевого самоврядування, адже збільшуватиметься конкуренція.

Сервіс також корисний для роботодавців та кадрових служб. Адже вони можуть підібрати резюме у потрібних категоріях. Є можливість зробити вакансію гарячою або тримати кадровий резерв. А шукачі роботи можуть переглядати статистику щодо популярності тої чи іншої вакансії.

Більше того, нових кандидатів на посади в органи місцевого самоврядування готові навчати за рахунок міського бюджету. Проект рішення про прийняття відповідної програми готують у міськраді, зазначив мер.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео