У Кременецькому дитячому психоневрологічному санаторії знову скандал

санаторій

У Кременецькому обласному дитячому психоневрологічному санаторії знову назріває скандал. Про те, що у закладі практикують оформлення на оздоровлення дітей працівників, аби штучно підтримувати кількість ліжкомісць, розповідає працівниця, депутат Кременецької міської ради Оксана Пилипович

Також жінка зазначає, що єдині процедури, які отримують підопічні – це повітряні і сонячні ванни.

«Це ж як потрібно по-свинськи відноситися до маленьких пацієнтів і їх батьків, щоб в санаторних умовах діти отримували з процедур лише повітряні та сонячні ванни?! Зважаючи на важкий матеріальний стан, для деяких батьків такий санаторій єдина можливість безкоштовно оздоровити дитину, але, практично, усі пацієнти швидко розчаровуються у такому «оздоровленні».  Ситуація дійшла до абсурду. Одна з керівників змушує працівників оформляти своїх дітей. Але свої діти навчаються у школах і сумлінно відвідують заняття. А в санаторії нібито лікуються, харчуються і справно виконують ліжкодні. Все як у класика: кошти виділяються на «мертві душі» – пише Оксана Пилипович.

Депутат міської ради переконана, що такий занепад закладу може бути комусь вигідний.

Нагадаємо, що попередній керівник дитячого санаторію, переселенець із Луганщини, незаконно звільнив Оксану Пилипович за те, що вона у робочий час брала участь у засіданні сесії міської ради. У кілька етапів у судах кременчанка довела, що звільнили її незаконно, керівництво санаторію зобов’язали поновити її на роботі, сплатити компенсацію зарплатні за увесь період, що жінка не працювала. Головний лікар санаторію невдовзі після цього звільнився.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео