Найвизначнішу історичну пам’ятку Кременця перетворюють на смітник (фото)

ліс сміття4

Стан найбільшої та найважливішою історичної пам’ятки міста – Замкової гори шокує. Навколо руїн фортеці та на схилах розкидані купи сміття.

«Прогулянка Боною і її схилами. Сьогодні, у такий святковий день... Краще було не ходити…» – пише Наталія Рябущиць‎ у спільноті «Типовий Кременець».

У коментарях одні кременчани нарікають на місцеву владу. Проте більшість погоджується з тим, що сміття не з’явилося саме по собі і розкидала його не влада.

 «Влада то бачить і знає. Але ж люди, а не влада, накидали сміття. Невже так приємно бути свинями? Не до влади треба претензії мати, а до себе!» – Діна Будна.

«Народна мудрість каже: «Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять!». Гуляли ми лісом біля школи-інтернату – море сміття. Шановні кременчани, прибирайте після себе, не засмічуйте ліси! Смітить тут не влада, а ми самі! З повними пакетами йдете в ліс, з повними виходьте з лісу і все буде добре!» – коментує Orysia Marunko.

Нагадаємо, як історична пам’ятка руїни фортеці належать Кременецько-Почаївському ДІАЗу. Працівники цієї установи беруть платню за вхід на Замкову гору.

ліс сміття1
ліс сміття1

ліс сміття2
ліс сміття2

ліс сміття3
ліс сміття3

ліс сміття
ліс сміття

Фото Наталія Рябущиць

Вибір читачів за тиждень

Відео