У популярному серіалі «Вікінги» тернополяни можуть побачити свою землячку

515248

Багато тернополян дивилися чи дивляться популярний серіал “Вікінги”. Проте мало хто знає, що одну із головних ролей там зіграла авторка із тернопільським корінням.

Так, роль войовничої героїні Лагерти грає канадська акторка, яка має тернопільське коріння. В Голлівуді вона — Кетрін Винник, проте вдома та в колі близьких друзів залишилася Катрусею Винницькою. А її батько — тернополянин.

Катерина Винник - онучка українського січового стрільця. На сьогодні дівчина уже встигла знятись в близько 20-ти успішних стрічках та серіалах виробництва «Paramount Pictures», серед них — «Кохання та інші ліки», «Доктор Хаус», «Кіллери», «Криміналісти: мислити як злочинець», та інші, пише сайт Світ UA.

Акторка не приховує свого походження, хоча зізнається, що на батьківщині ніколи ще не була. У дитинстві Кетрін у Торонто займалася в «Пласті», щонеділі ходила в тамтешню українську школу імені Цьопи Паліїв та відвідувала греко-католицьку церкву. Згодом захопилася східними єдиноборствами, де досягла неабияких результатів, отримавши чорний пояс з карате і тхеквондо. З останнього — завоювала срібну медаль на чемпіонаті Канади. Кетрін Винник — ліцензований охоронець.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео