Що пропонують роботодавці тернопільським заробітчанам? (інфографіка)

68_main_new.1485157320

Як відомо, доволі багато тернополян їздять у Польщу на роботу. у багатьох випадках роботодавці забезпечують тернополян не лише власне роботою, а й додатковими послугами.

Більше, ніж половині робітників із західної України, у тому числі і з Тернополя, роботодавці пропонували безкоштовне проживання на квартирі. Майже третина робітників отримувала безкоштовне харчування, транспортування до місця праці, доступ до інтернету. 13% – як додаткові опції отримували допомогу у підготовці документів для офіційної реєстрації, 12% – мобільний зв’язок. 7% отримували соціальні виплати. Та 5 частина заробітчан зазначила, що їм нічого не пропонували окрім зарплати.

1
1

Як свідчать результати опитування, яке здійснила Соціологічна група «Рейтинг», майже 72% робітників із України найчастіше використовували мобільний зв’язок, 50% користувалися інтернетом, 32% – телебаченням, 13% користувалися послугами грошових переказів, пошуку та оренди житла, банками, 9% – послугами страхування, 7% – приватною медичною допомогою. Інші послуги, такі як автосервіс, вантажні перевезення, юридичні послуги, оренда автомобілів, використовували не більше 2% українських заробітчан.

2
2

Опитування проводила Соціологічна група «Рейтинг» серед повнолітніх мешканців Львова, Івано-Франківська, Тернополя, Луцька, які протягом останніх п’яти років працювали у Польщі.

Інфографіка: СГ «Рейтинг»

Вибір читачів за тиждень

Відео