Віра Олександрович

Тернополянам на замітку: ще якихось 10 днів – і може бути пізно

dokumentaciya-v-stroitelstve

Хочете прозвітувати про своє майно і доходи, але не знаєте – як? Консультації щодо декларування доходів громадян вам нададуть у Центрі обслуговування платників (ЦОП).

У Головному управлінні ДФС у Тернопільській області нагадують: із 1 січня до 2 травня (цього року) триватиме кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2017 році, із яких не були нараховані і сплачені податки.

Є такі види доходів, які підлягають обов’язковому декларуванню, - наголосили фахівці. -Зокрема, це доходи, отримані від: надання послуг репетиторства; спадщини або дарування; продажу рухомого чи нерухомого майна; надання в оренду житлових і нежитлових приміщень, іншого майна; списання установами банків кредитів; інвестиційного прибутку (при отриманні частини статутного фонду  при закритті підприємства або зміні засновників та ін.); продажу власної сільгосппродукції, вирощеної на земельній ділянці, що перевищує 2 гектари, а також - іноземні доходи.

До речі, за вибором платника податків, Декларацію про майновий стан і доходи подають за місцем своєї податкової адреси особисто або через уповноважену на це особу.

Поштою такий звіт слід надсилати не пізніше, ніж за 5 днів до завершення кінцевого терміну подання, - нагадують у податковій. - В електронному вигляді відправляють декларацію через сервіс «Електронний кабінет», що на на веб-порталі ДФС.

За потреби, у ЦОПі вам нададуть докладну консультацію з цього питання (у Тернополі – за адресою: вул. Білецька, 1).

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео