Єдині правила для всіх: у Тернополі почали роботу над впорядкуванням розміщення вивісок

ЖЖЖЖ

Не дозволити перетворити місто на “шанхай” хочуть представники міської влади та громадські активісти. Усі погоджуються, що засилля вивісок у історичному центрі та на фасадах будинків псує загальний вигляд Тернополя.

Свою діяльність розпочала робоча група, яка працюватиме над вдосконаленням вимог до дизайну і розміщення вивісок в історичному центрі міста. Перша зустріч відбулася 13 квітня у сесійній залі Тернопільської міської ради. До складу робочої групи увійшли підприємці, які займаються виготовленням рекламної продукції, представники влади та громадських організацій.

На зборах дійшли до думки, що існуюче рішення виконавчого комітету щодо розміщення та дизайну вивісок потрібно розмістити в окремому розділі на сайті Тернопільської міської ради «Нормативні документи». Адже, на сьогодні, його знайти складно з усього переліку за останні роки. При цьому необхідність внесення змін до існуючих правил розміщення вивісок є нагальною та потребує розгляду з різних сторін. Саме тому, 27 квітня відбудеться друге засідання, на яке запросять дизайнерів та рекламістів міста, щоб зібрати всі пропозиції та врахувати думку кожного.

- Приємно, що міська влада пішла на співпрацю із громадськими активістами, адже подібні питання вимагають залучення всіх сторін. Правила і норми розміщення вивісок повинні бути єдиними для всіх, щоб не псувати історичного центру міста, - прокоментувала Марія Іщенко, представниця коаліції ГО “Тернопільський центр реформ”.

Нагадуємо, що дана робоча група була створена після депутатського запиту Назарія Зелінки та публічної консультації щодо впорядкування системи розміщення вивісок, яку зініціювала та провела Юлія Ковальчук, координаторка ГО “CentreUA” у Тернополі.

Джерело: Центр громадського контролю «ДІЙ!» в Тернополі.

Вибір читачів за тиждень

Відео