Ігор Дуда уклав півстолітню хроніку повоєнного Тернополя

книга

Презентація книжки Ігоря Дуди «Тернопіль. 1944-1994. Історико-краєзнавча хроніка» відбудеться сьогодні, 18 квітня, в книгарні «Є» на вулиці Валовій у Тернополі.

Пропоноване видання — результат двадцятирічної праці автора. Весь інформаційний матеріал подано у вигляді історико-краєзнавчої хроніки. Перша частина монографії нараховує дванадцять часових розділів та охоплює період від 1540 до 1944 року, друга частина має п’ять розділів, які розкривають 50-річну історію повоєнного міста (1944-94 рр.). Аналіз подій та коментарі до них зведено до мінімуму, однак вони відображають громадянську позицію автора. Монографія пройшла апробацію на сторінках міської газети «Тернопіль вечірній».

Новинка від видавництва «Навчальна книга – «Богдан» буде цікавою для широкого кола тернополян та гостей міста, учнів, студентів, краєзнавців і науковців, а також усіх, хто прагне пізнати  історію рідного краю. Презентація відбудеться за участю автора, модеруватиме її Юрій Матевощук. Початок – о 18.30, вхід вільний. .

Вибір читачів за тиждень

Відео