Орест Сарматський

Банк видасть аграріям під аграрні розписки 1 млрд грн (Агро-новини)

2846575

В рамках програми спрощеної позики «ОТП Банк» може надати 15 млн грн від 9,5% річних агровиробнику під аграрну розписку. 

Про це повідомила координатор корпоративних клієнтів у Західній Україні ОТП Банку Ірина Титомир в рамках VII Міжнародної агропромислової виставки та форуму з розвитку фермерства «Агропорт Захід Львів 2018».

«На сьогодні ми готові працювати з агровиробниками з земельним банком від 500 га. Аграрна розписка оформляється в обсязі 150% від суми кредиту», — сказала вона. 

2301
2301

На 1 га землі виходить від 13 до 16 тис. грн кредиту.

«Завдяки даному інструменту плануємо на 2018 рік видати 1 млрд грн. Зокрема, у Львівській області вже підписано два проекти», — додала Ірина Титомир. 

Експерт також зауважила, що фактично за 8-9 робочих днів, з моменту подання документів, банк готовий надавати кошти під заставу аграрної розписки.

Україна вже вичерпала шість євроквот

Україна станом вичерпала 6 квот на безмитний експорт у рамках ЗВТ з ЄС.

До переліку закритих квот увійшли мед, солод та пшенична клейковина, оброблені томати, виноградний і яблучний соки, а також пшениця і кукурудза, говорится у повідомленні асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ).

depositphotos_42218295-stock-photo-fresh-raw-meat-beef-pork
depositphotos_42218295-stock-photo-fresh-raw-meat-beef-pork

Так само Україна використала другу квартальну квоту на експорт м'яса птиці і піврічну — на вершкове масло. Серед додаткових квот, виділених наприкінці минулого року, також вже закрито чотири: на мед, оброблені томати, пшеницю і кукурудзу. На 95% вичерпані об»єми безмитних поставок на крупи і борошно, додають в асоціації.

«Цього року відбулося пожвавлення темпів закриття квот, адже станом на аналогічну дату 2017 року об»єми пшениці ще не були вичерпані, а квота на солод та пшеничну клейковину взагалі за минулий рік залишилася не використаною. Те, що крім шести основних квот закриті ще  чотири додаткові, — свідчить про активізацію торговельних відносин з ЄС«, — прокоментувала аналітик зовнішньої торгівлі агропродовольчою продукцією УКАБ Дарія Гриценко.

Для довідки: окрім квот для України ще діють квоти на безмитний експорт товарів країнами ЄС до України. До них входять квоти на  групи товарів — цукор, м«ясо птиці (основна і додаткова) та свинину (основна і додаткова). Наразі вже використана основна квота на м«ясо птиці.

Вибір читачів за тиждень

Відео