Тернополяни мають з кого брати приклад

nyiregyhaza-face

Нині триває програма обміну «Кращі практики місцевого самоврядування країн Вишеградської четвірки», в рамках якої деякі тернопільські депутати завітали до Ніредьгази – найзеленішого та найчистішого міста Угорщини.

Загалом у цьому місті проживає 120 тис. населення і воно 7-ме по величині місто в Угорщині та 2-ге по розміру бюджету в Угорщині, не враховуючи Будапешт.

- В місті створено індустріальний парк, в який вдалося затягнути LEGO, Michelin, Continental. 3 млрд. грн. - бюджет розвитку. 200 млн. грн. в рік витрачають на озеленення. 500 млн. грн. в рік витрачають на відновлення та збереження історичних фасадів будинків у всьому місті, - розповідає депутат міської ради Назар Зелінка.

Пише тернопільський депутат і про сесії міської ради та загалом про форму управління містом.

- Склад міської ради 21 депутат (15 мажоритарники в і 6 списочників), мер, 2 віце-мери (один з числа депутатів), головний нотаріус. Один віце-мер і головний нотаріус не є депутатами і не мають права голосу, віце-мер призначається мером, титулований головний нотаріус - міською радою. Сесія один раз на місяць кожного останнього четверга місяця. Доречі, це і в нас варто запровадити, щоб можна було собі планувати час, - продовжує Назар Зелінка.

Окрім того, на сесію без проблем впускають усіх охочих та ведуть онлайн трансляцію на місцевому телеканалі.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео