Турецька компанія експорує спирт із спиртзаводу на Тернопільщині (фото)

2

Як повідомляється на сайті Тернопільської ОДА, завдяки активній позиції керівництва ДП «Укрспирт» на Тернопільщині вдалося відновити співпрацю із турецькими партнерами.

Відтак, вперше за 12 років турецька компанія купує спирт у Ковалівського МПД, що на Монастирищині. Турецький ринок був заблокований, нагадаємо, з 2006 року.

До нас приїхали 10 машин-танкерів, які беруть на експорт 32 тисячі дал спирту, – розповів керівник Ковалівського МПД ДП «Укрспирт» Андрій Чорба. – Машини поїдуть до Одеси, звідки паромом відправляться до Туреччини. Надалі ми дуже сподіваємося на тісну співпрацю з нашими турецькими партнерам.

Ковалівське МПД сьогодні – один із найпотужніших заводів області. На добу там виробляють 2 тисячі декалітрів спирту. Майже 90% спирту відправляють на експорт. Основними партнерами є Угорщина, Польща та Грузія. Крім того, підприємство забезпечує роботою місцевих жителів та жителів навколишніх сіл. Загалом на спиртзаводі працюють понад 100 осіб.

Саме тому важливо розвивати потенціал, який є на Тернопільщині у спиртовій та горілчаній галузі, адже, за словами голови облдержадміністрації Степана Барни, в області є 11 спиртзаводів, з яких працюють лише 4-ри.

1
1

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео