Папа Римський передав подяку діткам з Тернопільщини (відео)

Заліщики.00_00_40_20.Still001

Хоч і акція «Писанка миру» на теренах Тернопільщини уже завершилася, дітки-переможці цього конкурсу продовжують отримувати свої подарунки.

Так, днями папський місіонер отець Василь Баглей завітав до закладу освіти «Заліщицький обласний багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр»

- Сьогодні маю таку дуже благородну місію: дякую від імені Святійшого отця цим діткам і від цієї подяки десь сам запалююся в позитивному значені цього слова, бачачи цей сумбур і радості, і сліз, - каже отець Василь Баглей.

Священик виконав місію як папський посланець, поблагословивши діток, які брали участь в акції та вручив їм подарунок: фотографію моменту передачі писанок Папі Римському.

Самі діти собою дуже пишаються, як і своїм подарунком Папі Франциску, адже вони доклали чимало зусиль, аби їхні писанки стали найкращими. До прикладу, одна із переможниць конкурсу 10-річна Мар’янка на своїй писанці намалювала сонечко.

У той час, інший переможець Коля на своїй писанці зобразив дві квіточки, які були переплетені легенькими хвилями.

Разом із отцем Василем Баглеєм до діток у Заліщиках завітав і волонтер із Сполучених Штатів Америки Джош. Хлопець вважає, що конкурс «Писанка миру» дуже важливий для діток-сиріт, адже він дозволяє поспілкуватися один із одним, знайти нових друзів та у деякій мірі самоствердитися.

- Це дуже добре, що про таких дітей думають, що ці діти мають можливість через Бога святкувати такі заходи. Для цих дітей, які без батьків, це дуже важливо - каже Джош Копп.

[embed]https://youtu.be/B5eKAeQ_jkg[/embed]

Нагадаю, отець з Тернопільщини Василь Баглей привіз Папі Римському на Великдень подарунок – 12 яскравих писанок від переможців конкурсу «Писанка миру», проведеного серед дітей–сиріт Тернопільщини компанією «Агропродсервіс» та благодійним фондом «Майбутнє сиріт».

Відео: Богдан Колесов

Вибір читачів за тиждень

Відео