Орест Сарматський

У Тернополі туристи мають шанс побачити місто часів Першої світової і його підземну частину

DSC_6112

На вихідні у Тернополі триватимуть нові цікаві маршрути.

Невідомі перлини краю, мандрівка Тернополем часів Першої світової війни, а ще – мандри підземеллями та огляд міста з висоти пташиного польоту – все це під час вихідних пропонує допитливим туристам Тернопільський інформаційно-туристичний центр.

Про це на своїй сторінці у Facebook пише директор Центру Тарас Ковальчук.

- Фантастичні краєвиди, бомбезні пам’ятки та загадки, на які багаті невеликі приміські села Буцнів та Острів…Величний віадук, майже як в Хогвартсі, костел знаменитого архітектора Захаревича, Буцнівська плачуча чудотворна ікона, цілюще джерело і забута історія… Кожен знайде для себе що подивитись. Природа, історія, архітектура, релігія! І це все в одній екскурсії, - пише Тарас Ковальчук.

Також він повідомляє, що знаний історик Сергій Ткачов у неділю поведе туристів вуличками старого Тернополя.

- Окупації, шпигунські пристрасті, страшні руйнування 1917 року та тернополяни у цьому вихорі…У цій війні українці опинилися між двох ворожих імперій – Російською та Австро-Угорською. За підрахунками істориків, з обох боків фронту воювали більше 4,5 млн українців. Не оминула лиха година і Тернопіль. Про це нагадує і пам’ятник наймолодшому воїнові Першої світової, - додає Тарас Ковальчук, анонсуючи екскурсію місцями, що стосуються Першої світової війни.

Цієї ж неділі мандрівники зможуть спуститись на 5 метрів під землю до музею-крипти в архикатедрі і піднятися на ії 22-метрову верхівку, звідки відкривається неповторна панорама Тернополя.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео