Орест Сарматський

Відновлюють роботу штаби із боротьби з агрорейдерством (Агро-новини)

кв28

Кабмін відновить роботу штабів із боротьби з агрорейдерством

Уряд України на засіданні в середу відновить роботу міжвідомчих штабів із боротьби з рейдерством в аграрній сфері. Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко на зустрічі з членами ЄБА в Києві, пише agropolit.

Нагадаємо, нещодавно Аграрний комітет підтримав законопроект по боротьбі з земельним рейдерством.

«Післязавтра уряд відновить роботу штабів на посівну (на період. - ІФ). Отримуємо сигнали з регіонів, що загострення виникає в цей час», – сказав Петренко.

Він заявив, що штаби довели свою ефективність минулого року, й закликав підприємців звертатися по їхню допомогу в разі потреби.

2801
2801

За даними заступника міністра юстиції Олени Лукаш, із припиненням роботи штабів з регіонів відновилися повідомлення про спроби захоплення.

Заступник міністра юстиції з державної реєстрації Олена Сукманова додала, що штаби розглянули 100 скарг.

Затверджено порядок проведення еколого-експертної оцінки пестицидів і агрохімікатів

На засіданні Кабінет міністрів України прийняв рішення затвердити порядок проведення еколого-експертної оцінки матеріалів, поданих для реєстрації пестицидів і агрохімікатів. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Проект постанови передбачає, що еколого-експертна оцінка є обов'язковою умовою держреєстрації пестицидів і агрохімікатів. Проводити її повинен Мінприроди на основі документів поданих заявниками.

Для підготовки пропозицій і рекомендацій щодо еколого-експертної оцінки створюється робоча група, склад якої затверджується міністром екології та природних ресурсів. Результати еколого-експертної оцінки затверджуються заступником міністра екології та природних ресурсів і можуть бути оскаржені в судовому порядку.

Термін проведення оцінки повинен становити не більше 30 днів з дня надходження реєстраційних документів. Якщо в складі азотних добрив є речовина, яка входить до складу вже зареєстрованого препарату того ж призначення для тієї ж групи культур то термін оцінки становить не більше 15 днів з дня надходження документів.

2802
2802

Вибір читачів за тиждень

Відео