Віра Олександрович

У «вільне плавання» за березень пішли 335 жителів Тернопільщини

Знижка

На Тернопільщині від початку року розпочали власну справу майже 1,3 тисяч платників податків. Причому лише у березні на це наважилися 335 жителів Тернопільщини.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

На початку квітня на обліку в органах ДФС у Тернопільській області перебували 56 747 основних платників податків, - кажуть у податковій. - Серед них: 22 371 - юридична особа і 34 376 - фізичних осіб-підприємців. Порівняно із відповідним періодом 2017 року кількість юридичних осіб зросла на 3%, а фізичних осіб-підприємців стало менше на 1,5%.

Зокрема, у розрізі платежів в органах ДФС Тернопільщини нині обліковують: 77 383 платника єдиного соціального внеску (ЄСВ), 2762 – платники податку на додану вартість (ПДВ), 139 платників акцизного податку із реалізації пального, а також - 166 платників (юридичних осіб) отримувачів бюджетної дотації.

Від початку року стали на облік у територіальних органах ДФС у Тернопільській області 1 227 новостворених платників, які започаткували власну справу і зареєструвалися підприємцями, - додають у податковій. - Серед них: 946 - фізосіб і 281 - юрособа. Лише у березні розпочали офіційно зареєстровану підприємницьку діяльність 106 юридичних і 335 фізичних осіб.

До речі, як свідчить аналіз фахівців ГУ ДФС у Тернопільській області, згорнули свою діяльність переважно ті підприємці, які не здійснювали діяльність, не отримували доходи і, відповідно, не сплачували податки до бюджетів.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео