Орест Сарматський

У Тернополі тепер знають, що НАССР – це не лайливе слово, а інструмент управління

30303

Представники елеваторів західних областей дізнавалися як впровадити систему НАССР на своїх підприємствах

У Тернополі відбувся безкоштовний практичний семінар щодо впровадження системи HACCP для представників елеваторів Тернопільської, Львівської, Волинської, Рівненської, Чернівецької, Закарпатської, Івано-Франківської областей, повідомляє Держспоживслужба в області.  Організаторами заходу виступила Українська Зернова Асоціація за підтримки ЄБРР в рамках ініціативи EU4Business, а також за сприяння Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та Міністерства аграрної політики та продовольства України.   Участь у семінарі взяв перший заступник начальника ГУ Держпродспоживслужби в Тернопільській області Володимир Богоніс, який привітав учасників та розповів про планові перевірки, процедури їх проведення та зміни в законодавстві, зокрема, в системі впровадження системи HACCP.

Як пояснюють в УЗА, система НАССР це інструмент управління, який можна застосувати до широкого кола простих та складних операцій, і не обмежується великими організаціями. Основною метою впровадження системи НАССР є забезпечення безпеки харчової продукції та кормів на всіх етапах харчового ланцюга «від лану - до столу». Таким чином, впровадження системи НАССР на елеваторах не лише гарантуватиме безпечність вітчизняного зерна під час зберігання та транспортування, але і забезпечить конкурентні переваги та інвестиційну привабливість підприємства, а також підвищить економічний інтерес до українського зерна на міжнародній арені.

HACCP (англ. Hazard Analysis and Critical Control Point) — система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок. Система НАССР є науково обґрунтованою, що дозволяє гарантувати виробництво безпечної продукції шляхом ідентифікації й контролю небезпечних чинників.

Вибір читачів за тиждень

Відео