На Тернопільщині приєднались до святкування Дня Конституції «сусідів» (фото)

SONY DSC

Як повідомляє Максим Огородник на сайті chortkiv.life, 1 травня, в приміщенні Суботньої школи товариства ім. А. Міцкевича, що у Чорткові, відбулося святкування Дня Конституції Польщі.

На початку усі присутні виконали два Славні обидвох країн – Польщі та України. Далі учні школи декламували вірші та співалися пісні польською мовою. Організували цей захід вчителі польської мови Анна Волкова та Уляна Навлока. Послухавши, як декламують та співають учні Суботньої школи польською мовою, я був приємно вражений обдарованістю цих дітей.

Голова Товариства Марія Пустельник розповіла, що такі заходи проводяться щороку на відзначення різних державних свят Республіки Польщі: День Незалежності, День Конституції Польщі тощо.

- День Конституції сусідньої країни святкують 3 травня, і ми планували провести такий захід п’ятого травня, в суботу, але в цей день усі працюють і гості не матимуть змоги прийти, тому ми були змушені перенести на 1 травня. Це єдиний випадок, коли ми швидше святкуємо, завжди було пізніше, - розповідає Марія Пустельник, - Цьогоріч ми відзначатимемо 227 річницю від створення першої демократичної Польської Конституції. Щороку ми збираємося на такі урочистості – всі діти, викладачі школи, учасники товариства, запрошуємо гостей з міської ради. Також до нас мали завітати консули, але вони не мали змоги приїхати. Слід зазначити, що вони завжди приїжджали до нас, це так би мовити є традицією. Віце-консул Генерального Консульства Республіки Польща Анна Баб’як-Овад нас офіційно з цим великим святом привітала як словесно, так і письмово, за що і ми їй щиро вдячні.

На урочистостях був присутній Олександр Хотюк, голова районної політпартії «УДАР», засновник ГО «Ініціатива», депутат міської ради.

Цьогоріч Товариству ім. А. Міцкевича виповнюється 25 років від початку заснування. За цей час учасниками були як українські, так і польські та змішані сім’ї. Час від часу товариство збирається для обговорення важливих справ. В основному свою увагу акцентує на молодь, яка є майбутнім нашої країни. Щороку товариство організовує поїздку влітку в Реабілітаційний центр до Польщі. Це стало уже так званою традицією. Основним фундатором поїздки є польський Сенат, Карітас та різні благодійні організації. Товариство вірить, що майбутнє покоління змінить нас і нашу країну на краще.

SONY DSC
SONY DSC

SONY DSC
SONY DSC

SONY DSC
SONY DSC

Фото Максима Огородника

Вибір читачів за тиждень

Відео