Орест Сарматський

Незабаром буде програма зондування полів (Агро-новини)

кв20

ТОВ «Укравіт Агро» тісно співпрацює зі швейцарською інноваційною компанією Gamaya для створення програми дистанційного моніторингу для визначення потреб культур у мінеральних добривах упродовж сезону.

0201
0201

Програма передбачає використання новітньої камери гіперспектрального типу, безпілотної платформи (дрона) і технологій штучного інтелекту, говориться у повідомленні української компанії.

Як зазначається, сучасні технології вирощування культур в Україні, як і в інших країнах світу — Бразилії, Аргентині, США, Канаді — потребують швидкого і точного визначення та аналізу ґрунтової родючості та потреб культур в елементах мінерального живлення на поверхнях великих площ.

«Для цього розробляються і вже застосовуються інноваційні експрес-методи, а саме — метод дистанційного моніторингу (зондування) полів. Він дозволяє за 24 години встановити потреби культур в елементах мінерального живлення під час вегетації та усунути їх дефіцит, застосовуючи підживлення традиційними та позакореневими добривами, наприклад, ТМ «Авангард» від компанії «Укравіт Агро». Така технологія дозволяє впроваджувати більш раціональне застосування добрив, а також підвищувати урожайність на 10 — 15%», — йдеться у повідомленні компанії.

У розробці програми також задіяний довгий стаціонарний досвід (з 1965 року) десятипільної сівозміни Уманського національного університету садівництва (УНУС), який вивчає різноманітні дози мінеральних добрив та їх вплив на родючість ґрунту, продуктивність культур, і знання та досвід відомого вітчизняного вченого-агрохіміка професора кафедри агрохімії і ґрунтознавства Григорія Господаренка.

У 2018 році ТОВ «Укравіт Агро» продовжує тісно співпрацювати зі швейцарським партнером — компанією Gamaya, а також групою компаній «Маіс», що дозволить відпрацювати  нову технологію на комерційних майданчиках.

«Новий досвід буде закладений на темно-сірих лісових ґрунтах у Черкаському районі, де упродовж сезону буде вивчатися вплив різних доз добрив на продуктивність та стресостійкість кукурудзи. У програмі також буде задіяний науковий потенціал і сучасне обладнання Інституту здоров«я рослин для вивчення кореляцій між дистанційним моніторингом на великих площах і сучасних аналітичних методів аналізу зразків ґрунту і рослин», — говориться у повідомленні.

Аналіз даних із використанням програм штучного інтелекту від компанії Gamaya дозволить аграріям отримати науково обґрунтовані рекомендації із застосування добрив як закореневого, так і позакореневого підживлення культур для оптимізації затрат, збільшення урожайності та зменшення впливу на зовнішнє середовище.

Великий виробник молока перейшов на сонячну енергію

Господарство ТОВ «ТД «Долинське» вже опановувало альтернативні джерела електроенергії.

0202
0202

Компанія нещодавно встановила сонячні батареї, за допомогою яких заощаджуватиме значні суми на електроенергії, при цьому не завдаючи шкоди екології, повідомили у «Асоціації виробників молока».

Як зазначається, на Херсонщині, де знаходиться ТОВ «ТД «Долинське» переважно сонячно та спекотно. Це в свою чергу і спонукало керівництво компанії запровадити на господарстві альтернативні джерела електроенергії, які залежні від сонця.

«На сьогодні можна виокремити найбільше наше досягнення — запустили власну електростанцію. Сонячні батареї встановили на дахах корівників. Це дуже зручно, оскільки не довелось створювати додаткових об»єктів для встановлення батарей. Нині маємо дві сонячних підстанції потужністю 2 мегавата», — розповів директор ТОВ «ТД «Долинскоє» Володимир Хвостов.

Вибір читачів за тиждень

Відео