Поліція разом із службовими собаками перевіряють автомобілі

1461052422-3004-patrulnaya-politsiya-unian

Виявлення та вилучення з незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухівки продовжується на Тернопільщині. В області, як і по Україні в цілому, з 22 квітня триває практичний етап спецоперації під умовною назвою «Зброя та вибухівка». 

Працівники поліції спільно з іншими представниками силових структур перевіряють залізничні та автовокзали, громадські місця, стежать за державними дорогами міжнародного значення, документують осіб, причетних до незаконного виготовлення, зберігання зброї, вибухівки та боєприпасів, контрабандного їх переміщення, пише Досьє 102.

Перевіряють поліцейські й власників мисливської, нарізної, гладкоствольної, травматичної, газової та холодної зброї, раніше судимих, осіб, що перебувають під адміннаглядом.

На стаціонарному пості Зборова, а саме на автодорозі міжнародного значення М-09, правоохоронці разом із кінологами та спеціально навченими собаками, перевіряють транспорт на предмет виявлення небезпечних вибухових речовин та зброї, яка перебуває в незаконному обігу.

- Під час огляду транспортних засобів запрошуємо кінолога, який обходить автомобілі по периметру і вказує, які ділянки собака мусить обстежити і в разі чогось вона повідомляє є чи ні в автівці заборонені предмети. Це пришвидшує огляд, оскільки собака навчена.

За словами інспектора Управління патрульної поліції Тернопільської області Костянтина Мороза, водії з розумінням відносяться до вимог поліцейських щодо огляду транспорту.

За 10 днів практичного етапу відпрацювань правоохоронці вилучили з незаконного обігу 561 одиницю вогнепальної зброї та вибухових пристроїв. Серед іншого - 554 боєприпасів.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» link=«file» ids=«150760,150761,150762»]

Вікторія Білянська

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео