Олег Снітовський

У Тернополі зранку – виставка, увечері – концерт (фото)

заставка-філар

Одразу два заходи в один день зуміли провести студенти та викладачі з Тернополя.

Щорічний звітний день студентів Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола розпочався з відкриття унікальної виставки в стінах навчального закладу, яку відвідали представники обласного та міського управлінь культури. На виставці мистецьких робіт були представлені картини, унікальні головні убори, зроблені вручну, вишиті сукні та різні мистецькі вироби. Усі роботи створені студентами та викладачами коледжу. Традиційними стали й відвідини музею Чорновола та бібліотеки, пише на сайт коледжу Наталя Павлусик.

Цього ж дня студенти та викладачі Галицького коледжу презентували звітний концерт творчої самодіяльності. Щорічно студенти, які відвідують творчі гуртки, показують свої таланти глядачам.

Концерт відбувався у стінах Тернопільської обласної філармонії. У  своїх виступах студенти порушили найболючішу проблему нашого часу — війни та патріотизму.

У ролі журі виступала комісія, до складу якої увійшли представники міського та обласного управлінь культури. Зокрема, вони високо відзначили Вікторію Мищій за вміння передати волинський фольклор на галицькій сцені.

На завершення концерту слово надали директору Галицького коледжу Марії Баб’юк.

- Прекрасні дівчата і хлопці, які творили красу на цій сцені, додавали настрою та показували мистецтво, щиро вдячна вам. Це лише частинка того, що роблять керівники гуртків у Галицькому коледжі. Такі концерти – прекрасна школа для кожного хлопця та дівчини. Вміння, які ви набули тут, обов’язково пригодяться в житті, – зазначила оічльниця Галицького коледжу.

Фото Романа Гандзія

Вибір читачів за тиждень

Відео