Віра Олександрович

Це тішить: мільйонерів на Тернопільщині стало більше

ДФС3

Про новації системи блокування податкових накладних і кампанію декларування доходів громадян за 2017 рік йшлося на засіданні Громадської ради при ГУ ДФС в області.

Чергове засідання відбулося нещодавно у приміщенні відомства, що на вул. Білецькій, 1, повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Відповідно до порядку денного, начальник управління моніторингу доходів та обліково-звітних систем Наталя Волошинович спершу ознайомила членів Громадської ради із новим механізмом системи блокування податкових накладних (докладно про це читайте на «Терені» ТУТприм.).

У ДФС створили ефективний механізм оскарження помилково заблокованих накладних, - каже вона. - Якщо раніше всі скарги подавали на рівень центрального апарату, що значно ускладнювало процедурні моменти, то нині вони розглядаються у регіональних територіальних підрозділах. Якщо скаргу не розглянули у певний термін - накладну автоматично розблоковують і реєструють.

Волошинович
Волошинович

Факти, цифри, коментарі стосовно кампанії декларування громадянами доходів, отриманих у 2017 році, навів начальник заступник начальника управління – начальник відділу аналізу та прогнозування надходжень податків та зборів з фізичних осіб, єдиного внеску і розгляду звернень платників податків управління податків і зборів з фізичних осіб Володимир Брудко.

За попередніми підсумками, податкові декларації про отримані доходи подали 6 180 громадян, - каже він. - Із загальної кількості декларацій 3 085 подали громадяни, які зобов’язані були задекларувати свої доходи. Ще 3 095 - громадяни, які виявили бажання скористатися правом на податкову знижку.

До речі, доходи у розмірі понад 1 млн грн задекларували загалом 19 осіб. Вони вказали суму 82,3 млн грн (торік було 14 мільйонерів – прим.

Варто також зазначити, що цього року за результатами проведеної роз’яснювальної роботи 89 жителів області, які отримували доходи за кордоном, виконали свій конституційний обов’язок і задекларували 8,2 млн грн доходу, - додає пан Брудко. – Нагадаю, у 2017 році лише 33-є громадян задекларували 7,1 млн грн.

Брудко
Брудко

На завершення засідання голова Громадської ради при ГУ ДФС в області Михайло Лучко подякував учасникам за змістовну і продуктивну роботу.

Фото автора і надані Відділом організації роботи ГУ ДФС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео